miercuri, iunie 08, 2011

joca de-a scoala

Invatamantul romanesc merge din ce in ce mai prost, captiv al acelasi cerc vicios pe care-l stim cu totii. Pe de o parte avem profesori cu salarii ridicol de mici, iar pe de alta parte parinti naivi cu plozi superficiali si dezinteresati.
Pe cale de consecinta, primii isi muta sursa veniturilor in zona meditatiilor (putinii norocosi ai materiilor privilegiate) iar ceilalti invata -din context- ca orice diploma e de vanzare la un pret bun. Toate astea pe muzica de fundal a Ministerului care, incercand sa dea un sens concret sintagmei "reforma in educatie", bajbaie la nesfarsit intru nestiinta (si neputinta) de a face ceva viabil.
Si uite-asa prestigiul si valoarea educatiei in Romania tinde spere ZERO.

6 comentarii:

  1. pai daca daca tot pe facebook si prin cluburi toata ziua...era clar ca asta ii valoarea noastra. tot timpul am fost asa. doar ca acuma se vede cu adevarat :|

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu parere de rau zic ca a avut dreptate Basescu cand a zis ca scoala romaneasca scoate idioti... Problema nu este neaparat din partea elevilor cat din partea profesorilor care ii lasa sa ajunga pana in clasa a 2-a cand ei nu stiu niste lucruri elementare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer eu iti spun ca nu-i asta neaparat problema, si eu am terminat liceul anul asta si de la mine din scoala au trecut aprope toti, chiar daca nu am fost toti niste asi in ale invatatului. Depinde cel mai mult de cum vezi lucrurile ca si elev, daca nu-ti pasa deloc, atunci sincer nu-i de mirare ca atatia nu au luat bacul ... pacat de ei na ce sa zic :/

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt de acord cu tine. dar tine si de parinti si de profesori. PLus ca tehnologia nu ajuta deloc la dezvoltarea tinerilor de azi. de fapt ii invata sa fie din ce in ce mai lenesi, pentru ca au acces la orice informatie foarte rapid.

    RăspundețiȘtergere
  5. mdaa cam trist..asa mi-am prins copilul "invatand" pariuri sportive live in loc de scoala. cica mi-a spus papa ce pot sa fac? scoala asta nu ma invata nimic...

    RăspundețiȘtergere
  6. DA!! pai de unde se mai vedea pe vremea noastra sa jucam pariuri Romania in loc sa citim lectura de vara, sau sa cicalim profesorii in loc sa le urmam sfaturile...ma uit la fiul si am infricosez!

    RăspundețiȘtergere