duminică, noiembrie 27, 2005

Copyright & Copywrong

Nu vreau sa pornesc o discutie pe tema moralitatii actului de a pirata CDs / DVDs, insa vreau doar sa observ si sa subliniez faptul ca in cazul unora, copierea ileagala [si masiva] a continutului digital a fost ridicata la rangul de mica industrie [ca sa nu zic arta]. Nu vorbeste frustrarea din mine. Si eu am suficient continut digital, luat de pe caile alternative ale netului. Insa de aici pana la a face $$$ din asta... mai e ceva cale si, personal, mi se pare deja prea mult.

Voi ce credeti?

4 comentarii:

  1. In limita bugetului personal, respect autorul si cumpar produsul original. Mai ales muzica.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cumpar niciodata lucruri piratate. i do my own plundering >:) ..
    Imi povestea un amic, cum ca pe cand conducea fericit masina, ascultand muzica, pe undeva prin Spania, il opreste un politai si ii cere -stupoare!- carcasa originala a muzichiei respective. Ceea ce n-avea.. (Desi legea, fie vorba intre noi, nu interzice copierea pentru uz personal ci doar cea in scopul comercializarii). Noroc ca s-a inventat mp3-playerul... asa se pierde pirateria in negurile copyrightului.. nu, invers.

    RăspundețiȘtergere
  3. Era o vreme cand si eu ma ocupam cu asa ceva, ma rog la rang mai mic, pe la colegi, pe la vecini, pe la prieteni. Nu erau multi care aveau la vremea aceea CD-writer ( erau cam 3-4 in tot cartierul, inclusiv ), si era scump unul ( 4 mil ). Acum toata lumea are internet sau retea si nu mai este nevoie de bani de blank-uri sau mai stiu eu ce.
    Mai nou toata lumea are cd writere si migreaza spre dvd writere, copierea si ripuirea de dvd-uri video. Dar la romani acum nu prea se mai face bani din copierea de cd-uri si dvd-uri. Te duci la un prieten cu un blank si il rogi frumos sa-ti traga jocul x sau filmul Y, eventual ii dai o bere pentru timpul pierdut.

    RăspundețiȘtergere