marți, noiembrie 29, 2005

Eating habits (I)

M-am gandit sa incep sa postez [din cand in cand] imagini culinare. Oricum, imi place sa fotografiez aproape to ceea ce mananc... Hm,. Cu conditia sa arate foarte bine ca "dizain" si nu in ultimul rand sa fie gustoasa. + Eventual, cateva ganduri care mi-au venit in minte in timp ce mancam. What do you say ?
Anyway...
Azi, mai spre seara, a facut mama niste clatite (cu drojdie). Eu, inventiv din fire, si cum n-am altceva de facut, m-am apucat de "trebaluit", desi in general sunt un dezastru in bucatarie, when I'm in charge (dar ca ajutor de bucatar ma descurc excelent). Asa ca am "furat" una din clatite, am adaugat un strat destul de consistent de smantana de bivolitza [nu de bivol, ca astia nu dau lapte :D], am pus un amalgam de ceapa bine preparata cu ulei si putina sare. Am prajit apoi niste salam (taiat bucati) si peste toata minuea asta, am presarat fara zgarcenie niste oregano.
Apoi am rulat-o si... da-i la mancat. Senzatia? Minuata. E superb sa simti cum ti se topeste sub cerul gurii smantana rece, invaluind in armonie combinatia fierbinte a celorlalte ingrediente. Mainly, a avut gust de kebab [..kinda] but much better. You should try it.. Pana la urmatoarea intalnire cu clatitele, trebuie sa ma mai gandesc la niste ingrediente. any suggestions?
Apopos, deja mi-a venit o idee cum o sa "botez" soiul asta de mancare: Ice Age.
Why not?

10 comentarii:

  1. God, that looks delicious! :). Interesanta ideea ta de a posta imagini cu delicii "digestive" :). Am vreut sa postez si eu odata o poza cu spaghetele mele, care mi-au iesit minunat, dar mi-e teama ca nu am gasit nici pana acum pozele, deci probabil s-au pierdut pe undeva in spatiu.

    p.s: Ar trebui sa te gandesti serios sa depasesti stadiul de "ajutor de bucatar", ca vad ca esti tare inventiv, si cred ca prinde bine chestia. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. mai exista lumea care tine post ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Andrei, la mine pe blog nu e locul sa tii predici... [singurul care tine "predici" sunt eu]. Take it or leave it !!!

    Chiar ma gandeam ca o sa vina unul ca tine si o sa mentioneze ceva de genul asta.

    BTW... nu sunt adeptul mancarii de post, atata timp cat interiorul meu nu se schimba. Degeaba fac ceva exterior [abtinerea de la carne, lapte, barnza, oua] daca in interior sunt la fel de pacatos, cretin, chircit sufleteste [...or you name it].

    In plus ar trebui sa stii ca acest post, spre deosebire de cel al Pastelui, este unul de bucurie. Daca te uiti in calendar o sa vezi suficient de multe dezlegari in per. asta. E drept, nu la salam...

    "Cel care e fara de pacat sa ia primul piatra si sa arunce..."

    RăspundețiȘtergere
  4. damn with "post" [nu postesc niciodata]
    arata ca o pizza si suna a burittos...yammy :D o combinatie buuuuna...
    cred ca o sa incerc si eu in weekend

    btw, cu sunt acele clatite cu drojdie??

    RăspundețiȘtergere
  5. N-as vrea sa stric ambientul sarbatoresc si impresia cu excedent de saliva lasata de delicii, insa postul are niste scopuri mai inalte. Spoiler warning: se poate ca unii cititori sa isi inchipuie ca au dat peste vreo zealoata.. sau ca ea a dat peste ei.. :P Eu am chef sa perorez putin, asa ca atentionez cititorii sa nu arunce cu piatra daca n-au chef de asemenea discutii..

    Ideea este urmatoarea: prin post se intelege o purificare a organismului prin ne-consumul de produse provenite de la animale. Asta in conceptia noastra. Ma rog, este un inceput bun, pentru ca daca nu mai mananc un produs animali..fer, nu mi se mai transmit diversele senzatii negative pe care le-a nutrit animalutul ala cand a fost facut friptura..sau omleta, deci sunt un om castigat. I dodged bad vibes. Asa.. daca tin post mancand pateu vegetal (:-&) sau 3 tone de fornetti cu.. ce o fi de post, iar nu-i bine, ca schimb un produs natural (copanul de pui sau branza de fulga) pe altul "facut". Si mai bine nu mai tii post, ca n-ajuta.

    Revenind la problematica ridicata, aceea cu privire la interiorul chircit, cretin, pacatos, pitic, meschin etc, te contrazic putintel, prin prisma celor recomandate mai sus, corpul devine mai curat, zilele le cari in spate mai usor, viata are parca mai multe becuri de 100w si incepi sa nu mai fii chircit la suflet ca atunci cand te apasa ficatul, nici asa pacatos ca te simti mai bine dispus, nici ranchiunos ca rinichii functioneaza la parametri normali, nici meschin ca inima e irigata suficient.. orice ai spune, mens sana in corpore sano suna bine chiar si in cazul asta.

    nota explicativa: eu nu tin postul ortodox, nici vegetariana nu sunt. Stiu sa predic, insa mi-i lene sa ma tin de propriile sfaturi. Recomand insa a se face ce zice popa, nu ce face popa :P

    RăspundețiȘtergere
  6. "prin post se intelege o purificare a organismului prin ne-consumul de produse provenite de la animale"
    ok...si dupa o lunga perioada d epost...toti mananca precum animalele de sarbatori, ca si cum ar fi stat fara hrana 3 zile...ei, si atunci cine ajunge in spital? :P
    cei ce au facut post :P

    RăspundețiȘtergere
  7. missing the point here, sweetie ;). vorbeam la modul highly ipotetic, nu despre ipocrizia postului ortodox :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu sunt de acord cu 'postul'.Si oricum mi se pare o notiune cam stupida.Daca o aprofundam, nu ajungem nicaieri.
    Astea sunt povesti nemuritoare,iar daca sunt sau nu 'credincioasa,asta nu inseamna ca de cate ori trec pe langa o biserica, troita,etc. sa ma apuc sa`mi fac sfanta cruce, de 10 ori pe zi.Asa e si cu 'postul'.

    RăspundețiȘtergere
  9. hehe... nici eu nu sunt de parere ca m-ar ajuta la ceva daca fac o cruce, trec linistita pe langa biserica si apoi imi reiau rasul puternic fara ca vre-un credincios sa fie afectat :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Io n-am mai fost demult ( in ani ) intr-o biserica. Cruce asa, de forma, la orele de religie. Am doua iconite in camera : una de la my dead granny pe care am de gand s-o pastrez si una care i-am facut-o cadou mamei prin clasa a 6-a cand m-am intors dintr-o excursie si vreau sa i-o pasez. Ascult Dimmu Borgir si Burzum si-mi plac cum suna, desi nu ma apropii de satanism. De fapt, de nici un fel de religie. Nu-s nici Toma, sa nu cred deloc. E un haos total la mine-n cap, si pana nu ma reorganizez, n-am sa gasesc nici un fel de Dumnezeu in nici un post, cruce, sarbatoare, biserica si asa mai departe.

    RăspundețiȘtergere