vineri, noiembrie 04, 2005

"...nu e important sa fii/stii,
ci sa dai note la... copii."

Azi, o zi linistita. Da. Pana la amiaza, cand sefu’ ne-a chemat pe mai multi colegi sa ne traga o sapuneala. Motivul? Lipsa notelor la toti elevii pana acum. A avut timp sa faca si un top. Eu, din pacate, n-am fost decat pe locul III [150 de elevi fara nota]. I wished to be the first.

Am mers foarte degajat deoarece banuiam ca e vorba de o gluma sau, cel putin de o prieteneasca atentionare & o rugaminte ca sa fim mai atenti pe viitor. La fata locului insa mi-am dat seama ca era foarte pornit impotriva noastra.

Citez din memorie: "Este inadmisibil. Au trecut 2 luni de scoala. Dvs. nu v-as supus cerintelor si deciziilor scolii. Ati nesocotit un ordin care mai intai se executa si apoi se discuta. Aveti toti cate o bulina neagra" [ ...si asa mai departe se continua virulenta lui turbare verbala ]

Bineinteles ca mi-am sigilat [voluntar] urechile pentru a ma scuti de asemenea aiureli comuniste. Halal democratie. halal loc de munca...
Am tacut insa prin expresia fetei i-am dat sa inteleaga ca nu sunt de acord cu el, ca il consider o fosila agresiv-comunista care a supravietuit [cameleonic / inexplicabil?] pana in zilele noastre, ca il urasc.

Toata ziua am fost intors pe dos...
Da. Il uram de moarte.

5 comentarii:

  1. Se pare ca directorul este o "fosila" in oricare scoala...ei, si acestea fiind citite ar trebui sa nu ma mai plang de faptul ca vinerea am dat doua lucrari de control intr-o singura ora.
    Notele sunt o prostie, din pacate extrem de importante si oricat ar fi de stupida metoda de evaluare nu ramane decat sa ne resemnam atat elevii cat si profesorii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar mai fi eduacatia non-formala...

    Dar "fosilele" nu au auzit de ea si, de aceea nici macar nu ii dau ascultare, daramite crezare...

    Sa continuie greva !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai spun o data: tin cu educatia si tin cu educatia de calitate, cu profesorii care stiu sa-si atraga elevii sau stundentii la cursuri.

    Nu vad ce-i rau ca in noiembrie, elevii inca nu au note. Si ce daca? Eu am avut o profesoara de engleza care ne putea cate 10-15 note in agenda ei, si apoi facea media intr-un mod 'mestesugit'. Dom'le, ne meritam asa de bine notele!!! Nu gresea deloc in evaluare.

    Aaaa, uitam ce era mai important: trecea notele in catalog abia spre sfarsitul trimestrului (pe atunci).

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai grija ce scrii, boyarule, si ce idei postezi, un amic de al meu din UK (UK nu Transilvania sau Banat!) a fost pus sa inchida blog-ul (tot pe blogger.com) din cauza opiniilor neagreate de sefi.
    Aaa, la tema. Notele azi nu mai sunt decat evaluari pentru viitoarele examene. Parca ti-e mila sa-l notezi pe unul prea tare ca stii ca-l aranjezi pe termen lung. Ce bine ca eu azi predau, nu iau note! Nu am fost mereu premiant si am coborat sub mediu uneori. Cand m-am trezit, m-am trezit!
    Scoala nu formeaza, informeaza sau uneori deformeaza. Scuze, o fi prea dur?

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Imi asum raspunderea pt cele scrie.
    2. Se numeste libertate de exprimare.
    3. Eu stiam ca numai in China [coumista] sunt interzise site-uri. Credeam ca in UK e democratie... That proves that I was wrong.
    4. Din pacate am o coloana vertebra din fier beton, nu cauciuc. Spun/scriu ceea ce gandesc, chiar daca astfel devin un element recalcitrant si incomod.

    PS: Nu poti fi altfel [ adica altfel decat vertical ] dupa ce ai sansa de a-l fi cunoscut personal pe Pr. Calciu-Dumitreasa...

    Oricum, multumesc pt intentie & informare...

    E adevarat: scoala deformeaza, mai ales cand nu stii prea bine ce vrei in viata [ca elev].

    RăspundețiȘtergere