marți, noiembrie 29, 2005

Prima zi de scoala

It's for real. De azi a [re]inceput scoala, in urma incetarii grevei.
Ma simt mai bine fiind din nou la catedra. Dependenta? Nu stiu. Prima ora [de la 7:00 la 8:00] a fost cea mai interesanta. Aplicam diverse metode didactice din instinct. Ceva latent din mine [experienta? huh] imi calauzea miscarile. Imi intram din ritm si ieseam din amorteala. Elevii, daca stii cum sa ii iei, iti dau o revitalizanta energie. Dar, in acelasi timp, iau inapoi mult mai mult. Poate asta e farmecul job'ului de profesor. Nu stiu. Imi repet in fiecare zi, pana la praguri obsesive, ca n-o sa raman in sistem de la anul. Cu toate astea catedra m-a prins in "mirajele" ei (desi nu vreau sa o recunosc).

Voi ce ziceti ca ar trebui sa fac?

8 comentarii:

  1. Ramai. Fara cei ca tine noi suntem pierduti. Am fost si eu azi la scoala si-am vazut. Scrie 'We`re screwed' pe fruntea noastra. Si ei zambesc rautacios, cu subinteles...

    RăspundețiȘtergere
  2. Total de acord cu ea.. Macar ca iti place sa predai [tare sunt curioasa ce, si nu vrei sa zici :(], si sa nu faci copiii sa sufere [cum fac altii... poate suna amuzant, dar nu e :((] si mai ales mi se pare extraordinar ca a ajuns sa iti placa... asa ca.. De ce sa renunti la ceva care iti ofera o satisfactie interioara si un sentiment de implinire personala?

    p.s: Daca ai iesi din invatamant, ce ai vrea sa faci?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eh, poate la o viitoare intalnire a "blog'istilor" vei afla ce predau...

    O prima precizare: predau la multe clase in care am si suficiente elemente negative si copii-problema, de genul urangutanului mentionat ceva mai devreme prin blog.
    Nu stiu de ce ti se pare tie ca nu ii fac pe copii sa sufere. Din contra, chiar faca asta (nu cu toti). Dau notele cele mai mici si sunt un "biatch" masculin de toata frumusetea. Am indivizi care ma urasc de moarte pentru asta, desi ma saluta pe strada si la scoala.

    Ma enerveaza cei care inteleg gresit bunatatea prof'ului. Multi te catalogheaza drept "natang" [ca sa nu zic altfel]. Ceva de genul: oricum pe asta il prostim cum vrem si facem ce vrem la el la ora, ca oricum ii bun [si fraier] si ne iarta, plus ca pune botu' la toate minciunile noastre cand vrem sa plecam de la ore.
    Wrong! Ii inteleg [si cunosc] mai bine decat isi imagineaza (chiar daca inchid ochii de multe ori). Dar nu pot sa le admit "mamimutarelile" ieftine, bravadele de 3 lei in fata colegilor ori comentariile puerile si impertinente. Am un talent de a-i bate cu propriile lor arme ["cuvantul"] si a-i face de rusine in fara clasei aratandu-le cat de caraghiosi, inculti si imaturi sunt de fapt. Multi ma urasc [si] pentru asta (in afara de notele de 2 si 3 pe care le dau). Iar in scoala trec drept un tip dur si intransigent [desi nu sunt].



    Ce as vrea sa ma fac daca as iesi din sistem?
    Culesul capsunilor mi se pare o alternativa la fel de viabila. Sau constructiile. Oricum, o munca istovitoare care in schimb relaxeaza spiritul si il face liber.

    Sigur crezi ca aberez [sau bravez]. But you'll have to take it for granted...

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. lol. Nu cred ca aberezi, si credeam ca nu esti genul de profesor care sa faca copiii sa sufere [deliberat, ma referam], pt ca unii au o placere absoluta cand dau un 2 sau mai stiu eu ce, cel putin eu imi imaginam ca dai doiuri pe buna dreptate.. sau? :-SS?

    p.s: mi se pare chiar interesante [sau poate putin iesite din comun] "joburile" pentru care ai opta, daca ai iesi din invatamant.. Dar eu tot ti-as sugera sa mai ramai la catedra. ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cei mai inteligenti nu cred c-ar avea mult de suferit cu tine. :) De-aia zic sa ramai.. Salveaza specia umana cu creier.

    RăspundețiȘtergere
  7. Se zice, si cred ca e si confirmata metoda, ca daca esti ceva mai dur cu elevii, si nu numai, impui respect.
    Asa este,desi depinde si de fiecare elev in parte. Nu elevul il educa pe profesor, ci invers.
    Mai sunt momente cand te regasesti in inocenta lor,cand au impresia ca pot schimba 'Lumea', ca sa zic asa. Nu sunt de condamnat.

    Sa iesi din sistem?! Pai alternativele sunt atat de vaste la prima vedere,dar totusi atat de restranse la o a doua revizuire, incat eu as zice sa te mai gandesti putin.
    Plus ca vocatia de a fi cadru didactic,primeaza, si nu multi sunt cei care se mandresc cu ea.

    Parerea mea umila.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pleaca mai repede de la catedra ! Cat mai poti !

    Satisfactii exista, mai putin financiare. Iti inteleg placerea activitatii didactice, dar ... nu se merita!

    RăspundețiȘtergere