marți, decembrie 06, 2005

cumparand CD-uri...

Era odata un baiat nascut cu o grava maladie. O maladie pentru care nu exista un leac. Avea acum 17 ani, dar putea muri in orice moment. Traia in casa lui, sub asistenta permanenta a mamei... Obosit de stat in casa, a decis sa iasa macar o data.
Mergand prin cartier, se uita pe la magazine. Trecand pe langa un magazin de muzica, privi prin vitrina si observa prezenta unei tinere fete, de varsta lui. A fost dragoste la prima vedere.
Deschise usa si intra, privind la nimic altceva decat la fata. Apropiindu-se incet, sosi la tejgheaua. Ea il privi si ii spuse surazand:
"Pot sa te ajut?" In timpul acesta el gandea ca acela era cel mai frumos zambet pe care l-a vazut in viata sa. Simtea impulsul de a o saruta .Balbaindu-se ii spuse;
"Da... ,hmmmmm...........ummmmmm. Mi-ar placea sa cumpar un CD". Fara sa se gandeasca, prinde primul CD pe care il vede si ii da banii. "Vrei sa ti-l impachetez?" - intreaba fata zambind din nou. El ii raspunse ca da. Incetisor, ea merse in magazie si se intoarse cu pachetul si i-l da baiatului. El il ia si iese din magazin...
Se intoarse acasa si din acea zi, mergea la acel magazin in fiecare zi sa cumpere un CD. Fata il impacheta mereu, iar el se intorcea acasa si il baga in sertar. El era prea timid pentru a o invita in oras si de cate ori incerca, nu reusea niciodata.
Mama lui, afland de aceasta situatie, il incuraja sa incerce... Asadar in ziua urmatoare el isi lua curaj si se duse la magazin. Ca in toate celelalte zile isi cumpara un CD si ca intotdeauana ea il impacheta. El a luat CD -ul si in momentul in care fata era distrata, a pus repede o foaie cu numarul lui de telefon pe tejghea, apoi a iesit in fuga din magazin.
.........."Dringggggggg"........ Mama lui raspunde la telefon. "Alo?????" Era fata ce intreba de fiul ei. Mama indurerata a inceput sa planga in timp ce zicea: "Nu stii?!?!?!?....a murit ieri"
A fost o tacere indelungata intrerupta de plansul mamei. Mai tarziu mama a intrat in camera fiului pentru a si-l aminti. Decise sa inceapa sa se uite prin lucrurile lui. Deschise sertarul si cu mare suprindere gasise un munte de CD-uri impachetate. Nu era nici macar unul deschis. A cuprins-o curiozitatea, a luat un CD si s-a asezat pe pat, uitandu-se. In pachetul de plastic a gasit un bilet. Scria doar atat: "Esti frumos!!! Ai vrea sa iesi cu mine?? Te
iubesc ...Sofia."
Mama emotionata deschise si alte CD uri si gasise si alte bilete; pe toate scria acelasi lucru.

MORALA: Asta e viata .Nu astepta prea mult pentru a-i spune cuiva special ceea ce simti. Spune-i astazi. Maine s-ar putea sa fie prea tarziu.

7 comentarii:

 1. Am mai citit asta in alta parte. Dragutz.

  RăspundețiȘtergere
 2. La farmacie - Emil Brumaru

  Eu, miercuri, iar am fost la farmacie
  Era o farmacista sensibila, pedanta, trista...

  Eu m-am rugat timid sa-mi faca bon.
  Ea l-a facut cu chimic si a... oftat ea,
  A oftat asa... hmmm, nemotivat ca,
  Doar facea cu chimic, un bon.
  Eu am tusit incet si-am spus 'pardon'.

  Eu miercuri iar ma duc la farmacie...

  RăspundețiȘtergere
 3. Am zis-o azi (vineri) si la elevii mei de liceu (ca sa mai diversific putin atmosfera). Reactia? calduroase aplauze. Nici acum nu inteleg DE CE. [poate datorita modului cum am istorisit-o? Who knows]

  RăspundețiȘtergere
 4. cateodata esti la un pas mic-mic de fericire... si desi ti-o doresti, sa nu o sesizezi atat de aproape...

  RăspundețiȘtergere
 5. Un posibil raspuns la DE CE:
  pentru ca la varsta lor nu conteaza decat ce fac si ce simt in momentul respectiv, pentru ca nu au rabdare, pentru ca vor lumea (indiferent de ce implica asta)...pentru ca nu vad ziua de maine pana cand aceasta nu vine....si morala povestioarei este "Traieste clipa".

  RăspundețiȘtergere