vineri, decembrie 02, 2005

Noi muncim, da' nu gandim...

Le-am dat la elevi [cam de 1 luna] sa alcatuiasca un portofoliu pe diverse teme [in vederea unei viitoare inspectii].
Le-am spus sa isi adune materiale din diverse surse, dar sa citeze la sfarsitul fiecarui material sursa exacta. Daca e carte - autor, titlu, editura, localitate, an, pagina. Iar daca e de pe net, sa imi scrie exact site-ul si data la care l-au vizitat.
Buuun...

Azi, cand sa le verific, stupoare: la referinte erau trecute lucruri gen: google.ro sau yahoo.com. Altii nu s-au mai obosit si mi-au scris direct internet. Si normal ca mi-a sarit mustarul, mai ales ca faceau niste mutre de nevinovati de parca ei aveau dreptate.
- Mai, ti-am zis sa scrii exact sursa de unde ai luat materialul / articoloul?
- ...da!
- Si?
- Aaaa.. pai vedeti: am scris - Google.ro [triumfator]
- Bun. Si daca scriu eu in browser "www.google.ro" imi arata exact textul asta?
- ....da. [zambind tamp]
- Cum da, mah? [deja ma enervasem] Daca scrii "www.google.ro" iti apare doar o pagina alba, cu litere colorate si un camp unde sa introduci termenul de cautat. Imi trebuie EXACT locul de unde ai luat articolul. Ai inteles ceva?
- [iluminat] Da. Am sa scriu ce cuvant am dat sa caute.
- [doh]. Auzi, prietene, daca pana vinerea viitoare nu imi prezinti portofoliul asa cum am cerut, sa iti pregatesti carnetul & sa ma rogi frumos sa iti dau un doi. Ok?
- ....
Gee.... Oamenii astia gandesc cu picioarele.
Halal munca individuala de cercetare! Oare de ce ma mai obosesc in invatamant, cu astfel de exemplare?

8 comentarii:

 1. Ei si tu acum, prea ai pretentii absurde. Trebuia sa le ceri ceva de genul Mircului, materiale cu 'poze nud', sa vezi atunci ce precisi si exacti erau.

  :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Chiar ca esti un profesor deosebit.

  La mine la liceu, nici macar nu se pune problema de internet. Dupa parerea profilor mei "internetul tampeste, este plin de prostii, nu ajuta cu nimic". Daca eu ma informez de pe internet sunt pus la colt, eventual impuscat cu 3.

  De 3 ori Bravo ! Repet, esti deosbit prin asta. (probabil si prin altele :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Dana

  Nu am pretentii absurde. Daca au intrat in procesul de invatamant, atunci trebuie sa faca si munca de cercetare (asa, la nivelul lor). Fii sigura ca daca alegeau sa devina ciobani [sau "micomani"], nimeni nu ii lua cu note bibliografice & stuff.

  Morala: vrei sa faci "scoala"? Atunci te supui cerintelor si pretentiilor profesorilor, chiar daca pentru tine par absurde. Stie proful ala de ce iti cere asa si nu altfel.

  RăspundețiȘtergere
 4. subscriu la ce a zis alex . Dar vin cu o problema: daca elevul gasea un link kilometric ? Trebuia sa scrie o juma de pagina cu link-ul .

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu. Trebuia sa faca COPY+PASTE...
  E chiar asa greu?

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu trebuia sa o iei mot à mot.
  Eu nu ma mai supun de mult cerintelor profesorilor.Poate doar a unui regulament intern dintr`o institutie privata.
  Trebuia sa pun ghilimele de rigoare oare?!

  RăspundețiȘtergere
 7. nu mi-am dat seama ca lenea a fost asa de mare incat elevi au tras la imprimanta . :) ma gandeam ca trebuie sa copiezi pe caiet .

  RăspundețiȘtergere
 8. "la elevi" sau "elevilor"..:D

  RăspundețiȘtergere