luni, ianuarie 02, 2006

Man vs. God

"Subsemnatul Pavel M., detinut in Penitenciarul Timisoara si condamnat la 20 de ani inchisoare pentru omor, solicit deschiderea actiunii penale impotriva numitului Dumnezeu domiciliat in cer, reprezentat in Romania de biserica ortodoxa romana, iar in Timisoara de catre Mitropolia Romana, pentru comiterea infractiunilor prevazute de art. 215 (inselaciune), 221 (tainuire), 246 (abuz in serviciu contra intereselor persoanelor), 256 (primire de foloase necuvenite) si 257 (trafic de influenta). In fapt, prin botezarea mea la biserica s-a facut un contract cu paratul pentru a-l indeparta pe diavol de mine si a ma feri de necazuri. Pana acum, paratul nu si-a onorat contractul. Dimpotriva a pretins si primit de la mine in cursul vietii diferite bunuri si rugaciuni in schimbul iertarii pacatelor si promisiunii ca voi scapa de necazuri si voi avea o viata mai buna, dar m-a lasat in mainile diavolului"

sursa.
PS: de fapt nu cred ca site-ul respectiv e sursa principala, insa, pentru ca n-au catadicsit sa dea vreun link spre stire (care cred ca a aparut printr-un ziar de provincie), ma vad nevoit sa va las si eu pe voi in ignoranta.
Dupa cateva cautari am ajuns la varianta in engleza. Nici astia nu citeaza de unde-i luata stirea...

4 comentarii:

  1. Mare e gradina lui Dumnezeu.. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ... si multi i-au sarit gardul! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Articolul e de milioane... atat doar ca are o hiba... si daca imi e permisa o abordare "tehnica" as vrea sa fac o precizare. In procesul penal (art 23-24 CPP) partile sunt doar inculpatul, partea vatamata, partea civila si partea responsabila civilmente. Paratul este parte doar in procesul civil iar articolele la care se face referire in blog sunt toate din Codul Penal... Iarta-ma dar nu m-am putut abtine... (cu riscul de a fi etichetata ca nu am priceput subtilitatile de rigoare... cum ca romanul e inventiv sau disperat...)
    :-P

    RăspundețiȘtergere
  4. Alex, a true friend.
    Merci de precizari.
    Te mai astept si cu alte comentarii.

    RăspundețiȘtergere