marți, februarie 14, 2006

alternaive la Valentine's

V-Day se poate sarbatori si altfel. M-am dus la sustinerea gradului I didactic (cel mai mare posibil) la o colega. Am fost manat mai ales de curiozitate: n-am mai participat pana acum la asa ceva.
Evident ca nu puteam merge cu mana goala. Asa ca mai intai am intrat la o florarie, am cerut niste "buruieni" mov (irisi) si, astfel "echipat", m-am prezentat la fata locului. Lume cata frunza si cata iarba. Fiecare cu "buruienile" lui. Sincer, nu ma asteptam la atatia.
Au inceput "ostilitatile", colega si-a prezentat lucrarea si s-au vorbit apoi multe. Fiecare membru din comisia de analiza a luat cuvantul (au fost vreo 5). Iar pe langa ei, am mai "glasuit" si alti vreo 7 din sala. Toate comentariile la superlativ, mai ales datorita lucrarii in sine, a activitatii didactice si a rolului de metodist pe care il are in cadrul catedrei (si nu numai). Colega era imbujorata si parca se facuse si mai mica. Nu cred ca se astepta la atatea laude. A fost momentul ei de glorie. A fost V-Day'ul ei. Altul decat cel "americanesc". Au fost si parintii ei. Ce mai: un mini-oscar. La sfarsit, s-a adunat un morman de "buruieni". Si nu exagerez cu nimic.
Felicitari, Maria. Le meriti din plin. (atat laudele, cat si "buruienile")

6 comentarii:

  1. Cred ca e cel mai reusit v-day de care am auzit anul asta. Cu siguranta mult peste mormanul de clisee aferente zilei asteia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca ai dreptate.
    A fost ceva special, nou si cu siguranta iesit din tipare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un fel de recunoastere? La fel ca in "A beautiful mind"? Cred ca a fost foarte faina atmosfera creata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ai spune "buruienile" = "pixurile lui John Nash", atunci DA.
    Oricum, atmosfera a fost faina.

    RăspundețiȘtergere
  5. ...sau ca in ceremonia de la final, de la decernarea premiului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Scuze de off, am vazut Jhon Nash scris... am urmarit a 2-a oara filmul, mi-au dat lacrimile la faza cu pix(stilo)urile...un film remarcabil....daca a "patit-o" si Maria in stilul asta atunci felicitarile mele.....desi n-o cunosc

    RăspundețiȘtergere