miercuri, februarie 01, 2006

blue frog [anti spam tool]

M-am saturat sa tot primesc SPAM in inbox'ul de yahoo. Oamenii aceia chiar n-au ce face? E enervant sa tot golesti folderul BULK. In plus se mai strecoara acolo si mesaje importante, non-spam. Asa ca am pus manutza si m-am documentat. Doua metode mi s-au parut mai interesante. Cu siguranta, mai sunt si altele. Prima, genereaza adrese de mail false pentru pentru spambots (acei web crawleri care cauta adrese de mail prin pagini web). Ajungand pe site'uri de genul celui de mai sus, lista spamerului se umple cu mii de adrese inutile si inexistente. Mass-mailingul catre aceste adrese false va avea ca rezultat returnarea lor pe serverul / adresa celui care le-a trimis. Metoda este oarecum eficienta, deoarece prin comparatie si excludere se poate din nou filtra lista.
blue security button
Cea de-a doua metoda (oferita gratuit de Blue Security prin intermediul unui soft) m-a atras mai mult, caci am vazut rezultate concrete. Daca inainte primeam in inbox peste 100 mesaje tip spam ZILNIC, acum de'abia daca mai primesc 15-20. Cum functioneaza toata treaba? In general, spamerii includ in mesaj si un link prin care, vezi-doamne, ai posibilitatea sa te dezabonezi de la "promotiile" lor. In fapt, click-uind pe acel link nu faci altceva decat sa-i confirmi spamer'ului ca adresa ta e valida. Rezultatul? MORE SPAM.
Softul celor de la Blue Security (dupa ce te inregistrezi gratuit pe site si il ai instalat pe calculator) nu face altceva decat sa trimita mii de cereri de unsubscribe, inspre respectivul server (sau altele asemenea). Iata o minimala descriere:
Blue Frog automatically posts complaints on the sites advertised by the spam you receive. You may report your spam from any desktop email client or let Blue Frog automatically report your Gmail, Hotmail and Yahoo spam directly from your FireFox browser.
Partea buna e ca se integreaza in FireFox si, o data logat la inboxul de yahoo, gMail, homail etc, trimite echipei blue frog - spre analiza - toate mesajele din folderul BULK, in mod automat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu