luni, februarie 13, 2006

superstitiile omului modern

O colega de'a mea urmeaza sa se casatoreasca in toamna acestui an. Bineinteles ca deja au inceput cumparaturile si pregatirile aferente. Cand s-a ajuns la pantofii de mireasa, cea a hotarat ca-i va inchiria pentru ca, oricum, la alte ocazii n-o sa ii mai poarte.
a bride shoe La asemenea ganduri, au ripostat vehement "tatzele" din sala pofesorala, trecute de prima tinerete: "Pai cum, fato? Asa ceva nu se face. Pantofii trebuie sa fie musai-musai noi. Trebuie sa ai pantoful/papucul tau. Intelegi? al TAU!"
Eu n-am inteles. Sa il tina pe individ toata viata "sub papuc"? Sau toata treaba are vreo legatura cu expresia "a-i da cuiva papucii"? Greu de spus. Tacerea superstitioaselor madame este ca un bloc de granit. In loc de explicatii, ele zambesc intr-un mod anume, spunandu-ti parca: "Eh, ce stii tu. Esti tanar. Degeaba ti-am explica, tot n-o sa pricepi mare lucru".
Doamnelor colege, permiteti-mi sa va spun ceva: eu le consider simple supersitii "babesti", deplasate, undeva la limita ramolirii si senilitatii. Nu fac nici o aluzie. O zic in mod direct direct :) Deja toate astea intra in taramul voo-doo (uau, spookie! ce sa zic.. deja incep sa tremur)
Credeam ca astfel de superstitii au ramas undeva in Evul Mediu sau cel mult in mitologia populara "vulgara", nu la ditai cadrele didactice, profesoare adicatelea. Vad ca m-am inselat, ca, aham: toti ne tregm "de la tara".
Mda: omul modern cu superstitiile, ciudateniile si "damblalele" lui. Bine ascunse.

7 comentarii:

  1. Taci Coane, ca Woo-Doo se poate implini! Astea mai trecute din cancelarie, si cu experienta, au boala sa isi stapineasca barbatii, asa cum stapinesc copiii in clasa! Si nu e vorba de superstitii, ci de un vis numit dorinta!!! Celei tinere, transmitei casa de piatra din partea mea si sa nu caute sa isi stapineasca barbatul, doar sa-l iubesca! Si bucuria ii va veni! Si ar fi supercool, daca ar purta acei tenishi superbi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca vorbit azi cu ea si e destul de pornita sa poarte tenisi. Numai asa, ca sa se dea de ceasul mortii madamele.

    Cu toate astea, STIU ca nu va purta asa ceva. Ii lipseste tupeul si [inca] putina nebunie.
    Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai ...sa o ajutam in putzina nebunie! Ar urca pe culmi!!!:)
    Si in grotescul mintii mele, imi cer scuze, pentru acel de neiertat "transmitei", pe care nu mi-l explic...
    Asa ca rog a se citi "transmite-i"...ca altfel stiu ca esti in stare sa maninci pe o singura felie de pita...
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. S-o rupem cu traditiile si cu superstitiile! Sa ne infiintam la propriile noastre nunti imbracati in blugi 'sparti' la genunchi si incaltati cu tenisi rosii cu floricele visinii! *Traiasca LIBERTATEA INDIVIDULUI! (...desigur, libertatea de a fi IDIOT si de a se manifesta ca atare!...)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa felul in care postezi, fie n-ai inteles nimic, fie esti unul dintre acei promotori ai ciudatelor superstitii legate de nunta.

    Helllaaaauuu !!
    N-a vorbit nimeni de blugi rupti. A fost o "caricatura vizuala" impotriva unor ciudate traditii. Se vorbea pur si simplu de ceva COMOD de purtat. Oricum, nu se vede ce ai in picioare (rochia de mireasa e lunga pana in pamant). Una dintre mirese, si-a schimbat dupa (cateva ore) stramtii pantofi cu... Ghici ce? Slapi. EXACT. Si nimeni nu s-a scandalizat. Nu fac pledoaria slapilor la nunta, dar nici nu imi place prostia, aroganta si ipocrizia.

    Iti doresc doar atat: sa umbrii si sa dansezi O NOAPTE intreaga incaltat in clasicii (si stramtii) pantofi albi de nunta.
    Nu. De fapt iti doresc sa ii porti 1 SAPTAMNA. Nu de alta, da' sa vezi si matalutza' cum e.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu vreau adidasi...btw, excelenta poza

    RăspundețiȘtergere
  7. am din astia 2 perechi :P converse rule

    RăspundețiȘtergere