miercuri, februarie 08, 2006

viata de blogger - un scurt remember

Totul a pornit de aici (un sondaj-proiect despre blogging si bloguri initiat de Cristian). Acolo erau 3 intrebari (la care am raspuns), dar se pare ca sunt ceva probleme cu serverul lor si nu le-am mai putut posta. Am resusit sa salvez raspunsul de la ultima intrebare, legata de blogul personal si motivele pentru care l-am creat.

Asadar...

blog name: idei de imprumut. De ce? Deoarece cred am ceva de spus, iar ideile nu sunt prizonierii unui singur om. Ele trebuie sa circule de la unii la altii si sa genereze stari de spirit. Nu e nici pe departe un blog filosofic, de idei (desi in el imi exprim si multe ganduri si opinii personale). Si nici nu se vrea "o sala de clasa" pentru [de]format opinii. E pur si simplu identitatea mea pe net, cartea mea de vizta, coridorul colorat inspre viata si gandurile mele.

primul post: vineri, 27 mai 2005 (intr-o dimineata).
Pe atunci nu stiam cu ce "se mananca" blog'ul. Prima data am aflat de blog (blogger.com) prin intermediul unui soft: Picasa. Era acolo un buton mare, portocaliu cu un "B" alb in mijloc, iar sub el: "blog this". Asadar, din curiozitate (si datorita blogger - la care inca imi "parchez" blogul) am aflat despre lumea blogurilor. Pana la jumatatea lui octombrie 2005 am avut doar cateva posturi sporadice. Apoi m-am ambitionat sa scriu zilnic. De ce? Lucrul asta ma relaxeaza si ma autodisciplineaza in acelasi timp. Posting'ul e ca un metronom: tic-tac-tic-tac...
Treptat-treptat am aflat de tehnocrati, bloglines, RSS & atom, pageranks, tags, del.icio.us etc...

motivele pentru care l-am creat?:
Curiozitatea ar fi primul dintre ele. Pe de alta parte aveam deja experienta unui jurnal clasic pe care il abandonasem de cativa ani buni, [si] datorita timpului mare alocat www'ului. Si daca tot imi petrec timpul in fata monitorului si a tastaturii, m-am hotarat sa folosesc asta in avantajul meu.
La inceput n-am crezut ca voi fi citit. Si nici nu imi doream asta. Insa blogrollul a crescut de la o zi la alta. Primele link'uri au fost spre colegii de blog (blogspot.com). Hadar n-aveam pe atunci ca exista livejournal, xanga, weblog, WordPress etc..

despre ce scriu:
in special ganduri si opinii personale, dar si alte intamplari relevante din realitatea [mea] cotidiana (si a celorlalti), news, evenimente culturale, carti citite (mai putine, e drept), filme vazute, locuri pe unde umblu si in care ma simt bine. In general toate astea le-am categorisit pe site. De asemenea blogul e locul unde imi pot spune of'ul, fara sa ma formalizez prea mult.

ganduri de viitor: un photoblog zilnic (proiect inceput prin decembrie 2005 si abandonat tot atunci) + un blog strict tematic (IT news, gadget, recnzii de carti & filme - mai vad eu) + un blog totalmente in engleza (stiu ca o sa ridicati o spranceana stiind ca eu am un dinte impotriva folosirii acestei limbi. Dar acela, ca si celelalte 2 nu va fi "the main blog"). Asadar, am in plan pe putin 3 bloguri.
De asemenea, imi trebuie niste hainute noi la blogul de fata, eventual un logo profi + un name domain (da Roxa: vreau sa intru in randul "blogurilor cu branding"). Dar mi-e lene sa ma mut (cu catel si purcel) de pe blogspot.com. Acum ramane de vazut daca (si cat anume) voi reusi.

Un comentariu: