vineri, iunie 02, 2006

blog questions

Pe zi ce trece primesc din ce in ce mai multe mailuri de la studentii care s-au hotarat sa trateze tema blogging'ului in lucrarile de licenta. Intrebarile unei studente mi s-au parut bine scrise si formulte decent. Asa ca am sa dau un copy+paste raspunsurilor oferite. Asta si din dorinta de a-i ajuta si pe alti posibili... intrebatori.
Asadar..

1. Ce parere aveti despre lumea blogurilor? Cu ce este mai buna decat alte cai de comunicare? Te faci mai repede vazut, sau nu?

Nu stiu daca "lumea blogurilor" este mai buna sau mai rea. Mie, personal, mi se pare mai.. convenabila. Bineinteles ca te faci mai repede vazut, remarcat. In opinia mea, blogul e o carte de vizita (electronica) in format ceva mai mare.
In lumea blogurilor te faci remarcat fie daca ai opinii pertinente si la subiect, fie ca esti funny (sau "de gasca") sau pur si simplu pt ca iti conturezi un stil propriu, uneori extravagant.


2. Ce anume v-a determinat sa intrati in lumea blogului?

Nu stiu exact. Poate a fost curiozitatea de vina. Oricum, nu a fost prima mea incercare de a-mi asterne gandurile. Anterior, incercasem batatoritele cai ale jurnalului clasic.
Pe de alta parte, a avea blog e ceva ...trendy. Dar nu pentru asta am intrat in acest univers. Cred ca pana la urma motivul principal il reprezinta faptul ca am ceva de spus si astfel ma pot face auzit pe o arie geografica si demografica mult mai extinsa. Si asta sunb convenabila si confortabila "masca" a anonimitatii.


3. Care este inspiratia dumneavoastra pentru momentele de postare pe jurnalul on-line?

Viata de zi cu zi, evenimentele & stirile care ma afecteaza/influenteaza in mod direct, diversele ganduri pe care le am in drum spre job, grupul d eprieteni, evenimentele mondene. Hmm.. ar fi multe.


4.Ce bloguri credeti ca sunt the best la ora actuala in Romania dar in lume?

Nu stiu care dintre blogurile romanesti ar putea fi considerate "the best". Stiu doar ca Dragos Novac a avut initiativa unui BlogFest, pe sectiuni si categorii. Rezultatele le poti gasi pe pagina lui. In ceea ce priveste blogurile straine nu m-as hazada in afirmatii deoarece nu am citit si nu citesc vreunul. Insa cu siguranta au si ei blogfest'urile lor.


5.Exista limite ale blogurilor?

Nu stiu la ce te referi cand vorbesti de limite.
Daca e sa vorbim in termeni tehnici (desi cred ca nu asta te intereseaza), orice pagina web are limitele ei. Altfel am fi GOD-like.
Eu cred ca limitele unui blog se ating atunci cand se subtiaza/dispare segementul caruia i se adreseaza.
Alte limite ale blogurilor: timpul fizic al autorului si... zilele cu "pana de inspiratie".


6.In ce sens pot fi folosite blogurile ca instrument de relatii publice?

Blogurile pot fi folosite [si] ca instrumente PR atata vreme cat cititorii vad ca firma/compania isi da interesul si incearca sa le asculte/inteleaga opiniile sau problemele. Din pacate nu e cazul marilor companii pentru care clientul nu e altceva decat o multime pe care o bombardezi sistematic (si experimental) cu strategii de marketing "culese din copac".

Un comentariu:

  1. si eu m-am hotarat pt asta. de fapt am ca tema generala internet marketing, si o sa ma axez pe blog marketing. poate ajuta pe cineva: links de la del.icio.us

    RăspundețiȘtergere