miercuri, iunie 14, 2006

hai-hui, cu absolventii

Dupa cum promiteam si in postul anterior, revin cu noutati din minunata odisee pe care o traiesc cu cei dintr-a XII-a.
Dupa-amiaza am avut sedinta de analiza a situatiei la invatatura si purtare pe anul ce tocmai il incheiem. O ora si jumatate de plictiseala. Noroc ca am avut de lucru la niste statistici. Fiecare incerca sa se afirme si sa isi spuna punctele de vedere. S-au scazut foarte drastic o serie de note la purtare. Si asta din cauza absentelor (peste 100). Asta nu face decat sa imi lase un gust amar an de an, observand crescandul dezinteres al tanarului pentru invatamant si frecventarea orelor.
A urmat serenada organizata in cantina scolii unde, in afara de Gaudeamus, fiecare clasa de a XII-a si-a cantat propriul imn, cu diverse picanterii si glume de bun gust la adresa profesorilor ce s-au perindat pe la catedra. Fiecare dascal zambea complice, stiind despre ce e vorba.
play with the water Pe la 7 seara m-am pornit (cu 4 dintre absolventi - cum era stabilit) spre niste bai termale in aer liber. Apa fierbinte si atmosfera au fost minunate. E de prisos sa spun ca acum ma simt ca dupa o sesiune de masaj prelungit. In plus, un carnat cu mustar servit langa bazin nu a facut decat sa ne unga pe suflet. Ca si in amintirile lui Ion Creanga, cu greu ne-am dat scosi de apa. E atat de relaxand si coplesitor sa privesti aparitia primelor stele pe cer, stand in apa calda si gandindu-te distrat undeva aiurea. Aburii jucau deasupra piscinei in lumina impersona a a neoanelor. In jurul orei 23 am iesit si noi din apa si am pornit-o inapoi spre casa.
Asemenea iesiri in afara "sistemului", cand toata lumea e stresata, ocupata si grabita nu fac decat sa iti regleze ritmul interior, ofeindu-ti gura aceea de oxigen atat de ravnita si necesara.
Imi plac oamenii care, in mijlocul unor treburi presante au curajul sa zica: "STOP. Am nevoie de o scurta pauza. Acum"
Ca de obicei, elevii au fost minunati si fiecare noua inatalnire / iesire cu ei nu face decat sa imi amplifice la maximum viitoarele regrete ca vor pleca..
Maine seara urmeaza banchetul aka the BIG show.
Asadar, inca o placuta noapte alba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu