duminică, iunie 18, 2006

"The Money Series" - Art ?

23 US dollars painting Unii chiar n-au ce face cu timpul lor liber. De exemplu, Anthony White s-a gandit ca n-ar fi rau sa picteze niste... numere, intitulandu-si [sugestiv ?!] colectia: "The Money Series".
Ce mi se pare interesant (si ciudat) e urmatorul aspect: "I sell the paintings for the money amount printed on the canvas." Adica pictura reprezentand 1$ valoreaza exact atat, la randul ei, cea de 33euro - 33 euro si asa mai departe. Dupa logica asta, ar fi trebuit sa picteze doar "preturi" de la sute de dolari in sus.
De fapt, nici nu ma astept la mai mult de la cineva care declara: "It is not art unless people are prepared to pay for it. Art gets its status according to how much someone is prepared to pay for it."
Mda.

2 comentarii:

  1. Intotdeauna prind la public ideile astea controversate, o sa se vanda si non-arta asta care e arta de a prosti lumea. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit si eu despre tipul asta, faza e ca pe el il costa doar panza cam 10 euro, parca, nu mai tin minte exact, asa ca pana la tabloul cu $15 a mers pe minus, oricum, astea acum se vand la preturi de mii, zeci de mii, mai ales cele cu $1-$9. E stupid, asa-i, dar se pare ca nu poti sa ii opresti pe oameni sa cumpere. El insusi si-a rascumparat un tablou la un pret de cateva zeci de ori mai mare.

    RăspundețiȘtergere