marți, iulie 04, 2006

(my) personal jeans history

Postul de aici m-a facut sa imi aduc aminte de capitolul "blue-jeans".
Mai jos gasiti intalnirile subsemnatului cu "bugii", in diferite etape ale varstei. (si vad ca nu sunt singurul). Asadar...

- pe vremea lui Nea Nicu aveam niste jeansi (blue si cam aspri) pe care ii asortam cu mandrie la un tricou "cauciucat" cu un Mickey Mouse lucios si relief. Din pacate nu mai tin minte cum se numeau.
- Exact dupa revolutie ai mei s-au dus de cateva ori in Ungaria si, la intoarcere, mi-au adus o pereche de jeansi SH (destul de moi si fara tinuta) pe care n-am ezitat sa ii transform in pantaloni scurti si sa scriu cu marker'ul pe ei (ce vreti, era la moda!)
- Dupa 1 an m-a trezit cu alta pereche de blugi. Adusa tot din Ungaria (cumparata probabil de la polonezii care faceau comert acolo) Ii tin minte pentru ca aveau un nume ciudat: Cassucci (parca asa se scria). a pair of jeans
- Cu jeansii turcesti m-am impacat relativ okay (prin '98-'01). Imi aduc aminte de cateva "branduri": Disel, Gass (negri, astia mi-au lasat o impresie extraordinara!! Mi-a fost mila sa ii arunc: ii acm si acum la tara, ptentru munci agricole), Denim Industry, Lotus (astia din urma erau cam girlish)
- Recent au aparut produse cu pretentii de brand: De la D&D, Valentino si Aramani, pana la ...ASUS. (WTF?). De curiozitate, mi-am luat si eu o pereche de astia (Asus) si pot sa ma declar multumit de "prestatia" lor. Nu ramane decat sa imi caut niste sandale Gigabyte si niste ochelari de soare nVidia. :D
- Anul asta am descoperit [cu stupoare] jeansii chinezesti, cu care am experiente triste (desi nu am cumparat/purtat vreo pereche). Partea proasta incepe de cand ii iei de pe raft/taraba: iti ramane pe degete culoarea, ca la ouale de Paste. Astia cred ca's de unica folosinta, la fel ca si camasile produse de aceeasi chinezi.

- FYI: exista si blugi Adrian Copilu' Minune & Co. (mi-e lene sa caut pe net un link), desi nu s-a facut mare valva pe seama lor.
Plus toate variantele de blugi: taiati, cu inscrisuri, peticiti, spalaciti, fecati cu peria de sarma/caramida, abundand de capse si alte zorzonele, jumate catifea-jumate jeans.
Oribil, ce mai! De'abia mai reusesc sa gasesc o pereche decenta.

Voi ce amintiri (cu jeansi) aveti?

10 comentarii:

  1. Primul meu blug a fost din Turkey. A adus tata o pereche. S-au purtat ce s-au purtat, apoi s-au scurtat, si iar s-au purtat:P. Nu prea m-a interesat brandu, ci calitatea in sine, si felul in care stateau pe mine. Nu prea gaseam blugi pe masura mea. Acum niste Denim Division stau agatati pe mine.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Piry nu poarta jeans :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima mea pereche de blugi... uauu, cum suna :) "oldies but goldies": cred ca erau Levis (oricum nu prea conteaza marca) si adusi din Germania de Est :)) parca prin '88. Hmm! Oare toti avem o pereche de blugi, niste adidasi, un tricou, ceva de genul asta, pe care vrem sa-i pastram pt totdeauna?

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-mi vine sa cred faptul ca incepand de acum 2-3 luni simt o repulsie fata de jeans-i :) Velurii m-au cucerit. Am o problema. Ii gasesc greu. Pe aceia care sa mi se potriveasca. :(

    RăspundețiȘtergere
  6. pana acum cateva luni purtam mai ales blugi largi, de la Johnny Blaze si Phat Pharm la Navigare (lol). Prima pereche de blugi mai "eleganti" pe care mi-am cumparat-o a fost marca David Beckham :) Acum am o pereche de Lee Cooper si una de Clarion (mda, la fel ca si casetofoanele auto)

    RăspundețiȘtergere
  7. Woland, omul a intrebat daca aveti amintiri cu jeansi, nu laude!

    RăspundețiȘtergere
  8. why don't you also publish this post on www.igu.ro/latrecut ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Neeh! they are not worthy! :P
    I mean the jeans (hahaa!)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am eu o amintire despre blugi: era o vreme cand inca mai puteam gasi, uitate pe raftul cel mai de sus, sub un strat gros de praf, cateva modele normale de blugi. Simpli, fara taieturi, scrisuri, desenase, sclipiciuri si alte brizbrizuri de genul asta... Eventual, daca ma straduiam oleaca, gaseam si de aia usor evazati... Ce vremuri, dom'le! Pacat ca a trecut asa repede un an :((

    RăspundețiȘtergere