duminică, august 13, 2006

Insulele-palmier ale Dubaiului

Dubai: Palm JumeirahDintr-un documentar al seriei Megastructures (semnat National Geographic) am aflat mai multe despre fascinantele insulele-palimer din Dubai. E greu de crezut cum un asemenea documentar iti poate deschide apetitul pentru calatorii.
La o cautare sumara [pe net] a ofertelor turistice pentru Dubai, am realizat ca acestea sar lejer peste 700$, suma ce imi depaseste cu mult bugetul. Momentan. In cele din urma m-am resemnat privind documentarul amintit mai sus (+ cateva zeci de poze de pe net) si am parcurs o interesanta descriere a unui sejur petrecut de o familie de romani acolo.
E bun si National Geographic la ceva. Nu? ;)

3 comentarii:

  1. am vazut si eu documentarul.
    pe langa toate acele lucruri extraordinare (mereu eram tentat sa ma intreb cand vor aparea si la noi asemenea utilaje/oameni/idei etc) m-au socat sumele vehiculate (oare in cat timp se amortizeaza investitia???) si rapiditatea/precizia cu care se faceau toate pe acolo

    RăspundețiȘtergere
  2. E nevoie de rapiditate acolo, pt ca in scurt timp o sa se epuizeze resursele de tzitzei. Deci mi se pare normal sa fie vorba de sume enorme, pt ca in viitorul apropiat, turismul le va fi singura sursa de venit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact. Titeiul lor se cam termina si in cativa ani vor trebui sa traiasca numai din turism.

    RăspundețiȘtergere