duminică, septembrie 03, 2006

fascinatia cihlimbarului

Map of Amber around the World Vara asta, din prea mult timp liber, m-a apucat microbul filmelor documentare gen National Geographic, BBC, Discovery / TLC, NOVA, PBS etc... Din cei 100 GB adusi pana acum (adica imprumutati de la inchirieri video, nu va ganditi la prostii :D), m-a impresionat intre altele si Jewel of the Earth, un documentar despre cihlimbar si despre fiintele ancestrale captive aici pe vecie. Recunosc, inainte de vizionare nu stiam prea multe despre aceste pietricele fascinante. Documentarul n-a facut decat sa-mi deschida apetitul pentru o cunoastre mai in detaliu. Poate chiar acesta e rolul unor asemnea productii. Who knows !?
Un motiv in plus incantare (si de ridicare a self-aesteem'ului) e si faptul ca si Romania se numara printre zonele in care s-au descoperit astfel de bijuterii naturale (vezi screen-shot'ul de mai sus sau versiunea flash de pe site). Take your time & enjoy, as I did!

3 comentarii:

  1. Din curiozitate, cum ai ripuit documentarele ? Pe dvd banuesc ca au venit. Mi-as aduce si eu niste chestii si ma gandeam cum sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  2. E frumos cihlimbarul, stiu ca-n Praga eram cu profa de romana care-si tot cauta niste cercei cu asa ceva, si cand in sfarsit a gasit, erau mult prea scumpi ca sa-i cumpere. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. evil boarder
    Nu pot sa iti sun prea multe pe blog (ne situam intr-o zona gri a legalitatii), insa incearca o lectura a acestui numar din CHIP (daca il mai gasesti pe la chioscuri). Te va ajuta foarte mult.

    roxa
    E adevarat ce spui tu. Si eu m-am uitat zilele trecute pe niste site'uri si preturile sareau lejer peste 200 euro pentru niste pandative de ambra cu insecte inauntru...

    RăspundețiȘtergere