vineri, septembrie 15, 2006

...iar greva?
se pare ca DA

Daca negocierile cu guvernul esueaza, vom fi martorii unei noi greve in sistemul educational preuniversitar. Guvernul nu si-a respectat promisiunile atat de mult trambitate in 2005 (6% din PIB). Atunci ne-a [com]promis doar ca ca sa puna capat unei crize ce dura de peste 3 saptamani.
Acum ne ofera o majorare de 6%. Dar nu din PIB. La un salariu de aproximativ 5 milioane, asta ar insemna un ridicol de 300 mii. Desi sindicalistii cer o majorare cu 50%, aceste cereri "nu pot fi considerate rezonabile si serioase" in viziunea domnului prim-ministru.
Poate ca (in viziunea dumnealui) rezonabila ar fi o aliniere a preturilor la standardele europene, in timp ce salariile ar ramane la aceleasi standarde ale unei Europe de Est schilodite de comunism.
Ma mira faptul ca UE nu ridica steguletul la problema invatamantului. Fooaaarte interensant!

3 comentarii:

  1. Sustin Greva, avand-o pe maikmea in invatamant, mi se pare normal sa se mareasca salarul ala cu mai mult de cateva sute de mii amarate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca doar cei din interior (profesorii si cei din familie intleg ce se intampla). Restul arunca mereu cu pietre, subliniind de cate ori au ocazia ca bietii elevi sunt niste victime in "inclestarea" dintre Sindicate si guvern. Dar ce n-ar putea fi victime si profesorii, care sunt pacaliti si dusi cu zaharelul de la an la an?
    De ce doar elevii sunt considerati victime? Greu de inteles!
    Dupa aceeasi logica, victime trebuiau condiderati si cei care ar fi vrut sa beneficieze de transport feroviar in perioada grevei acestora. Sau a ceor de la Metrorex. Pe acele cazuri nu s-a facut atata scandal. De ce domnilor "aruncatori cu parerea", DE CE?

    RăspundețiȘtergere