luni, octombrie 09, 2006

agenda

Ok, toti am avut agende. Unii chiar au facut o pasiune pentru ele.
Cand eram mic n-am inteles prea bine rostul/rolul unei agende. Stiam ca doar oamenii mari (si importanti!) au nevoie de asa ceva. Nu si noi, pustimea care schimba timbre (sau surprize turbo) in fata blocului.
Dupa ce am ajuns la liceu m-am pricopsit cu o agenda (coperti neagre, foi cu simpatice colturi ce se puteau detasa precum timbrele din colite). Dar foile i-au ramas aproape albe. Nu imi permiteam sa scriu banalitati in ea (aka notite de la scoala - pentru asta existau caietele de 48 de file). Sau sa o mazgalesc aiurea. In ea au ramas doar incercari literare proprii si cateva citate din recentele lecturi. Dar pe acestea din urma le scriam de obicei pe coli A4.
Revenind la agenda: ulterior, pe filele ei au "aterizat" zeci de poezii scrise de subsemnatul (ssst! Don't tell anyone about that). O am si acum. Sta frumos in raft si ma pandeste lenesa [cu un ochi], asteptand sa imi vina iarasi inspiratia si cheful de haiducie literara.

2 comentarii:

  1. Daca ai fi Zoso, faptul ca am scris dupa tine despre o agenda fara sa te citez, m-ar ingrozi.
    Pentru ca esti Boyar, mi-ar fi facut placere sa fi citit acest post inainte de a-l scrie pe al meu, pentru ca as fi marturisit ca sunt si eu un impatimit al agendelor, ca si Mystique despre care ai amintit in post. E adevarat ca eu prefer variantele electronice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domn` profesor de ... romana ? :)

    RăspundețiȘtergere