luni, octombrie 30, 2006

...la Moldova

Abia m-am intors dintr-o excursie (cu elevii) din nordul Moldovei. Mi-ar fi placut sa am dispozitia necesara pentru a scrie pe larg cele intamplate, insa sunt mult prea obosit pentru asta. Am avut parte doar de 10 ore de somn in tot week-end'ul. Punctez pe scurt doar cateva evenimente.


Ziua 1 (vineri 27 oct)
- Somn de cateva ore (de la 2 la 6 dimineata) datorita unor invitatii in oras (la pizza) si a unui Windows de configurat (deh, n-a putut avea rabdare vecinul pana ce vin din excursie).
- Trezit buimac si cu bagajele facute incomplet. [sa tin minte sa nu mai fac dintr'astea]
- la 6:45 in fata minibus'ului. Intalnit cu elevii + ceilalti profesori insotitori. Apoi plecarea.
- rabdat frig pana mi-a venit inspirata idee sa desfac unul din sacii de dormit
- Un popas la castelul lui Dracula (pasul Tihuta). Peisaj superb de toamna. Agonia culorilor. Nervi (uitat incarcatorul de la aparatul foto acasa) => trebuie sa ma rezum la durata de viata a bateriei proprietare (aprox 200 poze)
- pe la amiaza ajuns in Vatra Dornei. Plimbare prin parcul linistit. Cautari zadarnice ale izvoarelor minerale. Veverite indraznete si copii nerabdatori sa le vada cat mai aproape. Poze. Am aflat ca "Mariana" e numele lor generic. Alte poze. Vizitat biserica din parc. La subsol. Senzatie de claustrofobie. Tot mai bine-i afara.
- shopping: ingrediente pentru Sangria (Vin, sprite, Zahar, citrice)
- Pornim mai departe. Se mananca pizza la pachet si se bea mult Pepsi Twist. Discutii. Ciocolata mea de casa face furori. Iar se bea pepsi.
- Moldovita si apoi Sucevita ne asteapta cu un calm caracteristic, revigorant. Nu ne grabim. E suficient timp de sporovaieli si admirat peisajul tomnatec. Alte poze (indoor & outdoor). Urcat pe dealul de langa Moldovita. Iar poze.
- Amurgul ne-a prins la Putna. Calugarii erau la slujba de seara. Aceleasi elemente proverbiale: linistea si calmul caracteristic manastirilor. Alte poze (nightshoots) facute cu zgarcenie prin eyefinder.
- cazare la familii. Noi, baietii am nimerit la o batranica care ne-a pus casa la dispozitie. Multe coarne de cerb pe pereti. Caldura acceptabila si lemne insuficiente (doar 5 surcele).
- Dupa miezul noptii, a urmat un sir de operatiuni: "searching for wood" urmata de preparearea bauturii magice Sangria, iar spre dimineata "infrumusetarea" cu putina crema de ghete si cusutul de pat a nefericitilor care au adormit mai repede.


Ziua 2 (sambata 28 oct.)
- Parasim Putna si pornim spre Suceava
- In drum intram la una atelier de ceramica (Marginea) unde-i vedem pe olari in plina actiune. Poze & niscaiva shopping.
- cafeaua de dimineata e binevenita. Mi-e somn si o senzatie de moleseala se incapataneaza sa persiste.
- Ajungem in Suceava. Ploua marunt. Vzitam biserica Sfantul Ioan cel Nou. Poze. Apoi Muzeul de Istorie. Iar poze. Cu zgarcenie, evident. Mi-e [inca] ciuda c-am uitat incarcatorul.
- Pornim spre Iasi. In drum ne oprim la conacul lui Cuza. Ghidul isi spune grabit poezia. Afara continua sa ploua.
- Dupa-amiaza ajungem in Iasi. Vizita la Palatul Culturii, sectia de arta (romaneasca si universala). Mai bine am fi ales sectiunea de tehnica (instrumente muzicale si alte asemenea masinarii). E inca frig si innorat, dar nu mai ploua.
- O scurta vizita si la Trei Ierarhi (in drum spre niste supermarket'uri). Se afla in renovare si n-am vazut mare lucru. Bine ca ne-a pus sa platim: "exista o taxa de vizitare", ne-a zis un tip chel si foarte agitat.
- cazare in tabara de la Bucium. Cina calda, apa calda si program de voie. Discutii prelungite pana in zori. Foc in soba de teracota (cam 40 de grade). Se continua seria de operatiuni nocturne (pentru cei mai putin norocosi si grabiti sa adoarma primii): masca faciala din pasta de dinti + finetti.


Ziua 3 (duminica 29 oct)
- trezirea & inapoi spre oras
- plimbari prin parcul Copou + un ceai fierbinte la "Time Out". Atmosfera calma si relaxanta, de duminica. [Ma bate gandul sa imi deschid o ceainarie]. Apoi alte discutii si plimbari prin Iasi.
- primesc un mic cadou din partea unei eleve (hiperactiva, imatura si obraznica). I'm shocked. Se pare ca discutiile de cu seara au dat rod. Mi-a zis ca se bucura ca a intalnit pe cineva care o ia in serios si reuseste sa vada sub stratul de superficialitate. (sa clarific: nici unul dintre noi nu e indragostit - n-as umbla niciodata cu eleve)
- ajunsi cu totii in minibus, ne punem pe mancat pizza [la pachet] si pornim spre casa.
- ne opririm la Cetatea Neamtului si mai spre seara la statiunea Borsec.

The END.

3 comentarii:

  1. Hmmmmmmmm..cata libertate de miscare.
    :))
    Wellcome back.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci-merci ;)
    [desi stiam dinainte de excursia asta, am preferat sa pastrez tacerea pana dupa "eveniment"]

    RăspundețiȘtergere
  3. daca stiam... veneam undeva sa te intalnesc. :) M-as fi bucurat! :)

    RăspundețiȘtergere