vineri, decembrie 15, 2006

Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii

Alaturi de editia de azi a Cotidianului, va asteapta o supriza placuta: DVD'ul cu filmul Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii semnat de Catalin Mitulescu.

Bucuresti, 1989. Eva, fratele ei mai mic Lalalilu si parintii lor locuiesc intr-un cartier marginas al capitalei. Lalalilu are 7 ani si o adora pe Eva. Eva are 17 ani si este pentru prima data indragostita. Viata Evei se schimba insa in ziua in care ea si Alexandru sparg in scoala, din greseala, bustul lui Ceausescu. Sunt prinsi si li se cere sa isi faca autocritica in fata unei adunari comuniste. Obligat de tatal sau, Alexandru se umileste si scapa. Eva refuza, este exmatriculata si transferata la o scoala profesionala de la periferia orasului. il paraseste pe Alexandru si, impreuna cu Andrei, pune la cale un plan sa fuga din Romania. Vor sa treaca Dunarea inot. Martor al plecarii celor doi, Lalalilu ia decizia vietii lui.
Un film despre cum un pusti de 7 ani ne-a scapat de Ceausescu, iar o adolescenta de 17 ani si-a putut hotari viitorul, o tragi-comedie cu nuante de absurd si sublim.

9 comentarii:

  1. de la pranz nu se mai gaseste. daca de obicei vinde 7000 de exemplare, cotidianul s-a vandut azi in 40.000, la pret de 6 RON (via bradutz si tolo). sunt curios daca asta va creste cumva vanzarile obisnuite ale ziarului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca mai fac gesturi de astea (DVD), lumea se va obisnui sa il cumpere din reflex.
    Sa nu uitam ca acelasi ziar ofera cate-o carte supliment in fiecare saptamana, miercurea.

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost un festival al filmului romanesc aici la NY si asta era filmul care as fi vrut sa-l vad (nu ca m-ar fi deranjat sa vad si pe cele de scurt metraj) - din pacate insa nu am reusit sa ajung. Sa-mi para foarte rau?

    RăspundețiȘtergere
  4. Lola
    Eu spun ca da. In plus se mai poate adauga in lista si "Hartia va fi albastra" (un alt film excelent despre evenimentele din '89)

    RăspundețiȘtergere
  5. boyarul,
    te rog, nu mai povesti filmele, nu se face asta, unii chair nu l-au vazut (si cazul meu) si m-ai fortat sa nu-ti citesc postul.
    revenind acum, e ok initiativa lor, eu am avut noroc, l-am gasit usor, intr-un loc insa in care nu m-am asteptat.

    RăspundețiȘtergere
  6. well, Boyarul nu a narat mai mult decat fac sinopsisurile...

    sper sa poate sa scrie ce vrea pe blogul lui, totusi

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristi..
    Imi pare rau daca te-am ofensat/suparat. Textul se vrea un teaser (l-am gasit si eu pe site'ul celor de la Cotidianul unde e prezentat acest DVD).
    Sugestia ta e binevenita si voi tine cont de ea pe viitor, cand se va mai ivi ocazia prezentarii unui nou film.

    RăspundețiȘtergere
  8. greetings to you all,
    ziarul nu prea s-a mai gasit de pe la ora 7!!!!!
    pe la 7 am plecat de acasa (titan)si pana la office in dorobanti cred ca m-am oprit de 14-15 ori. evident Murphy strikes again: am gasit ziarul la ultima oprire si cel mai apropiat chiosc de birou!
    grozav experimentul, sper sa continue.
    best regards,

    RăspundețiȘtergere
  9. marius,
    si eu l-am gasit intr-un mod inedit, nu mai contteaza acum, noroc ca am pus mina pe el.
    boyarul,
    stai linistit, nu era nici pe deparet de ofensa, da-o incolo, ziceam doar ca poate unii nu vor sa stie nimic dintr-un film inainte sa-l vada. ok.

    RăspundețiȘtergere