luni, ianuarie 08, 2007

nedumerire

Ce naiba cauta Harry Potter (si Piatra Filozofala) intr-un manual de Limba si literatura romana de clasa a IX-a, unde toate celelalte opere prezentate spre studiu apartin exclusiv unor autori romani? Asta-mi aduce aminte de alta gaselnita "geniala": controversata prezenta a Andreei Esca in manualele de Istoria romanilor.
Desi cadru didactic, imi mentin opiniile ca intre autorii de manuale exista si multi desculti. Cireasa de pe tort e ca manualul apare cu aprobarea Ministerului Educatiei si Cercetarii.
In alta ordine de idei, sunt pentru introducerea lui Adi de la Valcea in manualul de Muzica, a lui V. Hancu in cel de Geografie si al lui Sorin Ovidiu Vantu si Maria Vlas in cel de Economie. Halal!

6 comentarii:

  1. Cine este V. Hancu? De el nici în spam-uri n-am auzit...

    PS: offtopic, dar nu mă pot abţine să nu te întreb: de ce atâtea apariţii ale cuvântului "naiba" în posturile tale recente?

    RăspundețiȘtergere
  2. Vergil Hancu e cel ce ne înspăimânta prezicând cutremurele (detalii)

    Referitor la "naiba" - cred ca trec printr-o pasa mai proasta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pasă proastă? :( Îmi pare rău s-aud acest lucru.
    Poate că este astenia de primăvară :P ?(da, cred că iarna ne-a părăsit...)

    RăspundețiȘtergere
  4. Jeez, exact ce ne lipsea ... sunt de toata jena ma. O sa se duca dracu si farama de educatie cat mai era in tara asta, si asa scoala e praf si pulbere.

    RăspundețiȘtergere
  5. ar mai merge si Vadim in manualul de Educatie Civica, asta ca sa aiba de mici reprezentarea "valorii" in toate domeniile.

    RăspundețiȘtergere
  6. =)))) si noi ne-am intrebat ce cauta acel text in manual. adica invatam despre chestii ca "tema operei" si "viziunea argheziana asurpa genezei" si buf! plus, pe coperta manualului, in carnete si in catalog scrie "limba si literatura romana"... did i miss something? :|

    RăspundețiȘtergere