miercuri, martie 07, 2007

Cartea noptilor

Purtand semnatura Slylviei Germain, a 24-a carte din colectia Cotidianul urmareste intamplarile unei familii pe parcursul unui intreg secol, dominat de cele trei mari razboaie ale Frantei. Invaluite in magie si tragism, toate personajele vor trai destine ce se repeta ciclic si nefast, mereu invaluite de cuvinte putine si de misterul nocturn. Daca ar fi sa gasesc o carte inrudita, prima optiune ar fi Parfumul lui Patrick Suskind. Din pacate insa, cartea de fata nu reuseste sa se ridice exact la acelasi nivel. Dar nici nu dezamageste cititorul. Ceea ce atrage e, poate, gustul si perspectiva (mult mai fatalista) si putinatatea cuvintelor in care autoarea isi invaluie persoajele. Asadar, inca o carte captivanta, buna de umplut serile trazii (sau diminetile luminoase cu e asta). Va las sa-o cautati azi la choiscuri, in aglomeratia strazii, in timp ce eu ma voi intoarce la linistea unei noi carti care a reusit sa ma fascineze.

3 comentarii:

  1. hi! nice blog! il urmaresc de ceva vreme. recomandare si critica de carte este un domeniu pe care il abordez si eu pe blogul meu Memories Box. Ma gandeam poate esti de acord sa facem un link exchange. check out my blog si da-mi un feedback. o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-a placut atat de mult incat am citit-o de doua ori :) foarte frumoase mi s-au parut povestile noptilor de la inceputul fiecarui capitol..

    RăspundețiȘtergere
  3. absolut de acord, foarte buna carte, o oaza de aer curat. melanjul trasnitor de realism, parabola si miraculos...imaginile, vana epica... rar o asemenea cartea, eu-s cam carcotash in materie de literatura, dar cartea asta m-a tinut in mana, ea pe mine.two thumbs up, si multumiri Universului si Cotidianului.

    RăspundețiȘtergere