vineri, aprilie 27, 2007

Omul ilustrat

De la inceputul saptamanii imi petrec minutele libere in compania lui Ray Bradbury pe care planuisem sa-l citesc inca de mai demult. Nu sunt neaparat un fan SF, desi cartile de gen mi-au "contaminat" adolescenta. Omul ilustrat se constituie intr-o facila si nepretentioasa lectura ce da totusi de gandit prin nelipsitul antagonism om - masinarie/tehnologie. Cele 8 povestiri (din 18) publicate in editia romaneasca au un numitor comun: omul ilustrat, un necunoscut plin de tatuaje, fiecare din ele animandu-se brusc si "povestind" o intamplare din viitor. Lumi stranii, personaje familiarizate cu zborul interstelar si totusi atat de insingurate. Dintre toate mi-a atras atentia "Celalalt e de vina" (idee), Ploaia Nesfarsita (impact puternic asupra simturilor) si Autostrada (prin umorul negru si absurdul situatiei). La final am avut un singur regret: doar 155 de pagini.
Daca tineti neaparat sa aflati despre ce e vorba in fiecare povestire (fara sa cititi cartea in intregime - desi v-o recomand calduros), puteti arunca o privire aici.

2 comentarii:

  1. ray bradbury e un scriitor mare. tin minte ca ma uitam la filmuletele facute dupa cartile lui la "stiinta si imaginatie" super tare emisiunea, toata saptamana asteptam sa apara. Mhm nush daca am gasit la librarie carti de bradbury dar cred ca o sa mai caut, desi prin zona, cartile sunt very very ... putine, in limba engleza. anyway ... mi-ar placea o reintalnire cu bradbury

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie sincer sa fiu mi-a placut f. mult cartea, desi e o alegere relativ ciudata publicarea acestei antologii, cand sunt altele, antologii ori romane, ale lui Ray Bradbury care trebuie cu necesitate (re)publicate, titluri de referinta pentru palmaresul scriitoricesc al autorului. Si sa nu uitam - Ray Bradbury este singurul autor de SF inclus in manualele de literatura care se predau in scolile americane.

    Pentru cei ce cauta acest volum, il mai gasiti la libraria Carti-Online, anume:

    Ray Bradbury - Omul ilustrat

    Lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere