luni, mai 28, 2007

IV Nostradamus. Eterna reintoarcere

E luni si, evident, urmeaza un nou episod (al patrulea) din goana dupa cultura. E revoltator ca la 6:10 dimineata sa nu mai gasesti la chioscuri Enciclopedia (distribuita cu ziarul). Dupa o matinala excursie cu taxiul pe la toate chioscurile din oras (aia 7,3 lei cine mi-i deconteaza ???) am reusit sa iau 1 exemplar. Si acela dupa multe staruinte si amenintari cu OPC'ul. Ar trebui sa ma simt fericit si multumit. Dar nu sunt si simt un gust amar pentru toata tigania pe care trebuie sa o suport in fiecare luni. Ma simt umilit, iar lupta tot mai acerba cu sistemul de distributie se dovedeste a fi o reala vanare de vant.
Pe aceasta cale tin sa "multumesc" urmatorilor:
- ziarului Cotidianul pentru mirabolanta si exacerbata reclama in contrast cu zgarcenia, exclusivismul si numarul mic de exemplare tiparite, fortandu-ma astfel sa va devin un fraier "cititor fidel": "De asemenea, este bine de retinut ca oferim aceste enciclopedii mai ales pentru cititorii fideli Cotidianul, ca o facilitate suplimentara. Nu publicului larg". Pai nene Turcescule, trebuia sa zici asa de la inceput, sa stie si prostimea ce si cum.
- marmotelor de la distributie care dau din umeri cand le ceri explicatii pe la 5:30 dimineata, aruncand pisica moarta in curtea vecinului (tipografia ziarului).
- plosnitelor de la chioscurile de ziare, care tin cu dintii de carte, de parca ti-ar face nu-stiu-ce favor ca ti-ar vinde-o (fireste, la pret normal de 9.9 lei). Ca la suprapret ti-ar vinde-o bucurosi oricand.
- clientilor "fideli", atent selectionati si trecuti pe liste, care-si platesc saptamanal "cotizatia de mebru" (cate 10-20 lei) la sus-numitele plosnite.
Si atunci stau si ma intreb: cum sa dispara coruptia din Romania?
Asadar, Cotidianul & Co.... Multumesc inca o data pentru clipele "magice" si nervii matinali ce-mi amintesc de momente similare din epoca de aur, cand oamenii se calcau in picioare pentru o bucata de salam si un kilogram de portocale.

5 comentarii:

  1. Ba da. Dar varianta unui abonament iese din calcul fiindca pe mine nu ma intereseaza decat cartile. Ce rost are sa dau 200 RONi pt 7 carti? Cu bugetul acela imi cumpar ce vreau direct din librarii.

    RăspundețiȘtergere
  2. tu makr ai reusit s l akizitionezi...eu m-am trezit dimineata la 6 pana acum in fiekre luni si nu am reusit. Vorba romanului: bag picioarele in ea cultura in kzul asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar asa. Hai sa ne bagam picioarele in ea de cultura. Ca la halul in care scriem in limba romana... nu mai avem nevoie de enciclopedii matinale. Nu?

    RăspundețiȘtergere