luni, iunie 18, 2007

Blogaria

Pana am ajuns si eu acasa s-a cam rasuflat subiectul. De parca eu as avea vreo vina ca stau la mama-naibii, in celalalt colt de tara! In asemenea context, oare mai are rost sa scriu despre weekendul la bulgari, despre neogen, blogeri, piscina si betii? Si, pana la urma, ce-ar putea spune un wanna-be cu ~100 de unici e zi? ("si tu ai blog?" - ma intreaba zoso)
Si totusi:
Am ajuns la locul de intalnire cu cateva ore inainte si-am profitat de imprejurimile Pietei Revolutiei (cateva poze nesemnificative). La ora stabilita m-am intalnit cu restul blogerilor si m-am prezentat: "Buna, eu sunt boyarul" (da, Arhi, stiu ca am o bulina neagra pentru asta - trebuia sa imi zic numele complet + CNP'ul). Pe cativa dintre ei ii stiam din poze (zoso, denisa, piticu). Ana Barbuneanu (de la neogen) e mult mai scunda decat mi-am imaginat-o. Si mult mai satena. Am fost nevoiti sa mai stam ceva vreme pana cand Iulian Comanescu s-a hotarat sa isi faca aparitia. Insotit. Si el e mai scund decat crezusem.
Ne-am urcat in autocar si initial n-am inteles de ce majoritatea s-au instalat confortabil in spate. Banuiesc ca am fost catalogat ca facand parte din tabara bizniz (Fusu, Comanescu, Noro, Andras si alticativa care ocupasera locuri prin fata). Pe la jumatatea drumului Sebi (visurat.ro) m-a chemat sa ma alatur echipei din spate, ce pareau deja relaxati dupa cele cateva beri consumate. Evident ca deja eram in urma cu socializarea (plus bulina neagra de la inceput). De unde sa fi stiut eu toate astea?
Piticu si rasul lui au facut senzatie. Da, toti il avem ca ringtone. Iar cand ne pozam noi mai de zor si trimiteam prin buetooth rasul sus-numitului (piticu, ai putea cere drepturi de autor, you know?) hop si vamesul roman care a avut impresia ca-l sfidam. Plus ca s-a legat de swamp, minorul grupului si de Ana ca nu are cazier ca sa-l treaca pe pusti peste granita. S-a rezolvat rapid cand i s-a soptit ca autocarul e prin de jurnalisti. Daca i se spunea ca sunt bloggeri, mai era aceesi reactie?.
Si iata-ne ajunsi in Bulgaria. Primii la copaciei au fost Arhi si visurat, filmati din diverse unghiuri sub pretext de live blogging. Apoi am ajuns la destinatie. Grupul din spate (inclusiv eu) nu ne-am dat jos, sperand ca Ana (sau Noro) o sa constate la receptie ca nu suntem, urmand sa vina dupa noi. Nici vorba. Asa ca ne-am dat jos si am luat-o spre hotel unde Ana era in toiul distriburii camerelor. Eu am impartit camera cu soferul, un tip linistit si misto (desi ca "fitzos" din spusele unora). Dupa ce ne-am luat in primire camerele (a mea cu vedere spre dunare - altii au nimerit-o mai rau) am coborat pe terasa pentru pranz. Personalul hotelului s-a miscat destul de incet si i-a trebuit cam mult timp sa inteleaga ca salata bulgareasca si supa de peste nu ne impresioneaza. Si nici berea Zagorka.
Dupa masa Calin Fusu ne-a luat cam repejor in meeting room, la discutii. Vorbe multe si continut sarac. In afara de cativa (Zoso, visurat, Arhi si, pe final Comanescu) restul s-au multumit sa asculte sau sa mai lanseze cateva vorbe (subiectiv.ro si lovingvama). Aaa. Si piticu filma in draci, pana ce i s-a terminat acumulatorul la camera.
Pe scurt Neogen vrea sa devina un soi de Google News, preluand articole din blogosfera romaneasca. Ideea nu-i deloc originala (neogen nu exceleaza la capitolul asta). Au existat incercari similare si inainte: blogoreea lui Bobby Voicu, luminitze.ro rss mioritics etc.. Nu mi-a fost foarte clar daca sunt dispusi sa si plateasca pentru acest continut. In timpul discutiilor Arhi s-a plasat (strategic!) langa Fusu, dar se pare ca n-a obtinut ce si-a propus (zi-mi ca ma insel!). Discutiile s-au finalizat cu prezentarea internetului bulgaresc de catre fetele din office'ul neogen local.
Dupa-amiaza s-a lasat cu activitati decente la piscina (se zice ca as fi incercat sa il inec pe lovingvama - not true) apoi a urmat cina + acelasi calvar in a astepta preparatele. Evident ca n-a lipsit salata bulgareasca.
Apoi noaptea cu ale sale:
- visurat si denisa s-au retras mai devreme (22:30), desi nu se stie in ce conditii si circumstante au adormit (exista totusi vagi banuieli)
- tabara bizniz au ramas la discutii (desi ulterior mi s-a confirmat ca se uitau la p0rn)
- arhi a avut chef de-o baie nocturna. Intre altele, si-a pierdut ochelarii in piscina si i-a cautat disperat pana pe la 4 dimineata. I-a recuperat Fusu din piscina, a doua zi
- subiectiv s-a facut praf (Happy Birhtday!) si-a rasturnat masa cu bunatate de bautura. Apoi s-a retras si a adormit bustean.
- Iulian Enache s-a taiat superficial in cioburi
- moment muzical-artistic (by me). Mi-a trecut dupa vreo trei iese. Zoso stramba deja din nas
- o minge degajata in Dunare.
- zoso stand la taclale cu pestele celor 2 curve bulgaroaice
- bautura, iar pipi, iar bautura iar pipi (a mai stat cineva sa numere?)
- somnic undeva spre dimineata (pe la 4:00) desi unii se incapatanau sa doarma langa piscina, beti praf si lungiti confortabil pe scaune.
Dimineata unuii s-au trezit mahmuri, iar altii fresh (nu-i asa visurat). Cativa am pornit la Ruse la shopping desi duminica majoritatea magazinelor sunt inchise. Un suvenir si cateva sticle de vin domaine boyar ;) Masa in oras (platita de data asta din banii nostri) apoi urcarea in autocar. S-au dat pe drum cate un tricou neogen, iar Canalia a castigat (prin tragere la sorti) 2 bilete la nu-stiu-ce concert. Bravos.
Am ajuns in Bucuresti pe la 18. Cele aproximativ 3 ore (pana la pelecarea trenului) le-am petrecut La Motoare cu Andreea (n-are blog si nici n-a fost in Bulgaria). Multumesc pentru cartea lipsa din Cotidianul, pentru mica discutie despre literatura, universitate si alte cateva domenii conexe, pentru alergatura prin Gara de Nord si prezenta de spirit. Multumesc si Canaliei care inainte de a pleca a trecut pe la mine sa ma intrebe daca sunt ok si daca n-as vrea sa merg cu ei (el si swamp). Gest frumos.
Revenind la Blogaria: ar trebui sa pun pozele proprii (cam putine de altfel) si link'uri spre cei care au mai scris despre asta. Probabil intr-un post viitor, ca oricum v-ati plictisit citind toate aberatiile unui neica-nimeni. Nu?

2 comentarii:

  1. Blo.. ce?

    A sunat un fel de geek camp.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hahahaa...
    A fost orice numai geek camp nu !!!
    Citeste ce-au scris si altii, poate iti faci o idee corecta.

    RăspundețiȘtergere