duminică, iunie 24, 2007

ultima zi de glorie

Va aduceti aminte diminetile de luni si chioscarii zeflemitori? Da, aceia care pe la 6:10 iti dadeau cu tifla ranjind atotputernic cand le cereai ziarul Cotidianul cu enciclopedie. Si asta fiindca aveau deja o clica de clienti fideli care fie cotizau, fie ii pupau in fund, fie ambele. Te puteai da de ceasul mortii si tot nu le puteai cumpara: "Imi pare rau. Am primit doar cateva bucati si sunt rezervate pentru clientii fideli". In linii mari, cam astea le erau replicile, cuvinte pe care am ajuns sa le invat pe de rost.
De maine, ultima zi de aparitie a enciclopediei, chioscarii se vor vedea lipsiti de obiectul efemerei lor suprematii. Dar asta pana in toamna cand va reincepe circul: o alta colectie de carti si enciclopedii de la Cotidianul, invaluite momentan in tacere si mister.

2 comentarii:

  1. nu stiu daca a fost postata pe blog oferta dar eu am "pandit" nu doar cartile din cotidianul dar si pe cele din oferta polirom la 1 euro...e adevarat ca oferta se schimba cam rar dar oricum in acest mod mi am cumparat vreo 20 carti in ultimul an....dc intereseaza pe cineva
    http://www.polirom.ro/euro.html

    RăspundețiȘtergere
  2. ah da... si acum, daca te duci vineri, dupa cartea de marti, poti sa fi sigur ca o gasesti!! ce oameni!!

    RăspundețiȘtergere