vineri, noiembrie 30, 2007

atitudini

Mda. Sederea in strainatate (alaturi de romani) iti da posibilitatea de-a vedea multe si de-a trai pe propria piele si mai multe.
Odata ajuns aici iti dai seama ca povestile de succes (cu mii si mii de euro ce se pot castiga intr-o luna) nu sunt adevarate. Sau cel putin nu in totalitate. Aici inveti sa fii dur, incisiv, egoist. Fiecare isi trage jarul pe turta lui - si nu-i de condamnat asta. De condamnat e atitudinea omului care-a fost neutru (ca sa nu zic indiferent) fata de tine, iar acum, cand ai prins un alt job mai bine platit, incearca sa iti intre in gratii cu orice pret, in speranta ca ii vei gasi si lui un loc acolo (da, ma mut de la nenorocita asta de fabrica).
Nimeni nu o sa iti ridice statuie ca ai fost filantrop; fiindca esti bun atata timp cat celalalt se poate folosi de tine pentru a-si atinge propriile scopuri. Atat. Si atunci nu-i mai bine sa-i ignori pe toti lingaii astia "de ocazie" si sa iti vezi linistit de treburi?

4 comentarii:

  1. cred ca te inteleg perfect

    RăspundețiȘtergere
  2. Este evident ca viata strainilor pare mult mai usoara cand privim din cocina noastra.Dar adevarul esta ca in alte tari macar esti rasplatit pentru cat muncesti.
    http://darksideofhumanity.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere