duminică, noiembrie 11, 2007

I'll make you famous: Bachus

Inalt, plapand si cu mult par lipsa, cam la aproape 50 de ani cati cred ca ii are, Bachus ar putea trece drept un personaj linistit si la locul lui. Asta in putinele ore cand e treaz, ca in rest...
Pasiunile lui se reduc la patru: vinul, jocul de table, ascultatul la radio si gatitul (in special supe).
In afara de vin (si cafea, dimineata), nu l-am vazut band altceva. Zilnic, dupa ce vine de la lucru isi ia "vitamina": un flacon de 1,5 litri de la vinaria din curte ("cantina" - cum o numesc italienii). Are grija sa isi faca inclusiv rezerve pentru weekend: "vitamine" aliniate frumos sub pat. Cand e "muci" nu devine violent. Doar se emancipeaza si incepe sa vorbeasca literar (asta cand nu incearca sa isi etaleze bruma de italiana stransa in patru ani). Cand se plictiseste de jocul lingvistic (ori observa ca nu-l baga nimeni in seama), incepe sa injure: "Du-te sa-mi sugi pula, prostalaule". Si dupa ce-si face tot numarul (emancipare, injuraturi, vorbit tare, cu poticneli, dat TV-ul sau radio la max) merge spasit la nani. Inca nu ne-a suparat suficient ca sa se trezeasca in urmatoarea zi cu ochii vineti. Dar nici mult nu mai are.
Cand isi gaseste cate-o "victima", joaca table. Ca si Gigi italianu, se enerveaza cand pierde (doar sunt neamuri). In rest se chinuie sa prinda posturi de radio romanesti cu un harb de aparat; il pasioneaza meciurile si rezultatele din divizia A si B.
La lucru urmareste unde e mai usor si se incapataneaza sa ramana acolo: "va las pe voi la cutare sau cutare lucru". O spune de parca ce favoare ne-ar face.
In rest, e inofensiv si insignifiant.

In aceeasi serie au mai aparut: Suje si Gigi italianu.

2 comentarii:

  1. Boyarule! Te invidiez ! Asha experientza ...da!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai talent în observaţie. De ce nu încerci nişte scenete sau schiţe din poveştile astea. Cine ştie...

    RăspundețiȘtergere