luni, ianuarie 14, 2008

"Draga Orange"
sau tentativa de scrisoare deschisa

Iti scriu pentru ca vreau sa ma asculti si pe mine. Nu prin intermediarii de la call center (majoritatea studenti) care repeta ca niste papagali niste fraze invatate pe de rost, nu prin email'uri standard luate cu copy+paste, nu prin zambitorii de la Orange Shop. Iti scriu direct si public, pe blogul personal si astept un raspuns la fel de direct. Au trecut deja 5 ani de cand iti sunt fidel, de cand imi platesc cu regularitate facturile, mereu la timp, fara sa comentez in vreun fel. E drept ca si tu m-ai rasplatit cu:
- puncte Thank You (insa mereu insuficiente)
- 10 minute in retea de ziua numelui
- 120 minute in retea de ziua mea
- 30 minute in retea - dupa opt luni
- 60 minute in retea - dupa doi ani
- 70 minute in retea - dupa trei ani
- 80 minute in retea - dupa patru ani
Toate astea pe langa cele 180 incluse in abonamentul Orange Free de 5,34 euro/luna.
Oare cer prea mult daca iti spun ca am nevoie de amaratele alea de 20 minute nationale? Da, alea care le oferi cu generozitate oricarui nou venit care isi face abonament. Sunt dispus sa renunt la muuuulte minute bonus in retea in favoarea a (mult) mai putine, dar nationale.
Sau, sa pun si altfel problema: daca pot sa imi suplimentez abonamentul cu SMS-uri, respectiv MMS-uri, de ce nu ma lasi sa mi-l suplimentez si cu minute nationale? Sunt dispus sa platesc pentru ele, nu ma dau inapoi.
A, nuuu... Schimbarea abonamentului actual nici nu intra in discutie. De ce as trece la un abonament lunar aproape dublu pentru aproximativ aceleasi facilitati? Zambesti ingaduitor: sa fii in locul meu nici tu n-ai face gafa asta.
Acum, ca incep al saselea an alaturi de tine, sunt curios sa vad ce surprize mi-ai mai pregatit. Alte multe-multe minute in retea?

3 comentarii:

  1. studentii aia "care repeta ca niste papagali niste fraze invatate pe de rost", nu fac asta pt. ca asa vor, ci pt ca asa este "fisa postului". de ce fac asta? ca sa'si castige amaratii aia de bani de bere. iar daca domnul client nu este satisfacut, atunci este liber sa schimbe furnizorul de telefonie mobila. nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. NU!
    Sunt ei liberi sa plece si sa ii lase pe altii mai compenetnti, platiti, evident tot din banii CLIENTULUI.
    In atare situatie ma vad indreptatit sa am pretentii, nu sa fiu trimis sa plimb ursu'.
    Dixit.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu exista altii mai competenti!! asta e sistemul! asta te obliga sa zici. daca nu zici, te dau afara si angajaza pe altii dispusi sa repete "ca papagalii" acele replici. mai simplu d'atat ce poate sa fie?

    RăspundețiȘtergere