sâmbătă, ianuarie 12, 2008

Mom knows best. Really?

Ii compatimesc pe pustanii in plina pubertate. Nu pe "jmekerii", emo-istii sau cocalarii wannabe de care gem cluburile, bulevardele, parcurile.
Vorbesc de copilasii aceia cuminti, fiintele acelea ascultatoare care care merg la cumparaturi cu parintii si se lasa imbracati cu tot felul de bluze, jersee sau camasi mai largi cu un numar sub privirea vigilenta a mamicii: "lasa ca o sa cresti si o sa iti fie buna si mai tarziu" (WTF?). Obiecteaza ei ceva pe ici pe colo (altii deloc) dar, vorba aceea: "mom knows best". Aceleasi exemple si cand vine vorba de incaltaminte, frizura etc.
Si inca un exemplu vazut azi intr-un shop GSM.
O mama pe la vreo 35 de ani si fiul in fata mai multor telefoane. Uite, o sa iti cumpar telefonul asta (un kkt de Alcatel). Copilul ingana ceva ca lui i-ar place un Nokia, ceva mai scump (dar nu cu mult). Degeaba. Acelasi atitudine de "mom knows best", ca si cum i-ar fi facut nu-stiu-ce favoare ca-i cumpara nenorocitul ala de terminal utilizand exclusiv bruma de puncte Thank You adunate intr-un an. Mom, stick-it-in-you-ass !!! YOU know best how to do it.
Chiar nu inteleg de se lasa "manipulati" in asemenea maniera. Another brick in the wall?. Nu-i mai bine sa lucrezi pe undeva in vacante sau in timpul liber, mai pui niste bani deoparte din alocatii, mai economisesti din banii de buzunar? La final iti poti cumpara ce telefon/haine/pantofi vrei. De ce trebuie sa inghiti (si sa ti se para naturala) atitudinea de "mom knows best"? Chiar, de ce?
Intotdeauna i-am apreciat sincer pe cei care au tupeul curajul (asa e bine?) sa razbata singuri in viata. De mici. Si ma refer la a fi in stare sa se imbrace frumos din cap pana-n picioare dupa propriile gusturi, sa faca singuri shopping (inclusiv alimente), notiuni elementare de gatit, platit facturi si alea.
BTW: de unde a aparut si sintagma asta cu "mom knows best"?

Un comentariu:

  1. poate ca problema nu consta in "SLABICIUNEA" copilului si in mitul mAmei atotstiutoare...POATE e vorba de un anumit tip psihologic< mai cuminte si mai respectuos...poate pentru unii e dovada de respect< si nu de supunere...sau poate nu au aflat inca de liberul arbitru...sau de summer joburi...sau poate nu isi doresc independeta pentru ca nu ar stii ce sa faca cu ea...poate sunt incapabili sa "KNOE BEST" singuri...poate ca tine de personalitatea fiecaruia...poate ca daca tu esti unul din cei "care ti-au placut intotdeuna", descurcaretii cum ii numesc eu, nu inseamna ca toata lumea poate fi asa...POATE...NU STIU, ZIC SI EU..."MOM KNOWS BEST":D

    RăspundețiȘtergere