vineri, februarie 22, 2008

Cum se vede roBlogFest de pe margine

De cand s-a dat startul la voturi pentru editia de anul acesta, au si aparut pe unele bloguri (se stiu ei care) adevarate cruciade si pledoarii. E drept ca fiecare isi promoveaza propriul brand cum se pricepe mai bine si cum crede de cuviinta. Dar daca nu esti un A-list blogger, efortul e cam degeaba iar sansele de a castiga tind spre zero. Te mai poat salva fie categoria cel mai bun blog nou, fie cele rezervate blogurilor de nisa.
Voteaza la RoBlogFest 2008 E frumos ca se incearca popularizarea a cat mai mult bloguri, insa pentru cineva din exterior numarul e de-a dreptul descurajant. Pentru a vota la modul obiectiv ai nevoie cateva zile pentru a le rasfoi pe cele nominalizate. Apoi urmeaza trecerea prin sistemul de vot menit sa descurajeze pe amatorii de multi-self-voting. Si, in final, nelipsitele certuri, scandaluri acuze gratuite sau invidii mocnite. Ca la orce concurs.
Eu unul nu m-am inscris. De ce? Pentru c-am stiut ca batalia e pierduta din start in cazul ideilor de imprumut. M-as fi putut lupta pentru trafic mai mare si popularitate. La ce mi-ar fi folosit? AdSense nu am si in plus nu castig mare lucru daca sunt incoronat blogger la vreo categorie. Eventual m-as imbata cu popularitatea obtinuta. Asadar, quid prodest?
Singurul lucru care ma intristeaza -oarecum- e ca sunt mult prea departe de Bucuresti pentru a participa ca observator (sau ca simplu blogger) la decernarea pemiilor si mai ales la petreceea de dupa. Si imi mai pare rau ca in vanzoleala asta dupa voturi si popularitate se uita unul din lucrurile esentiale: roBlogFest a fost gandit si ca o modalitate de socializare. Cu siguranta in spatele multor bloguri se ascund oameni interesanti de la care ai putea invata cate ceva sau pe care i-ai putea avea ca viitori prieteni ori colaboratori.
Pacat ca nu toata lumea gandeste la fel, iar o manifestare de genul roBlogFest-ului se transforma in... altceva. Mare pacat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu