vineri, martie 28, 2008

greu de crezut

Sa zicem ca esti somer si iti cauti un loc de munca la o companie X, cu acoperire nationala. Vorbesti atat cu managerul local cat si cu cei de la resurse umane din Bucuresti unde e "capul". Din ambele parti ti se spune ca momentan nu au nimic disponibil, va mai asteptam si alta data, bla, bla, bla.. Ok. Iti pui pofta'n cui si incerci in alte parti. Intamplarea face ca peste 10 zile sa te intalnesti cu o cunostinta ce-ti confirma ca cineva din familia ei tocmai s-a angajat la compania X.
Daca e adevarat, asta nu face decat sa-mi cofirme ce banuiam deja.
Si inca ceva: nu cred deloc in reusita unei angajari intermediata de un portal de joburi (romanesc!). Din doua motive: angajatorii nu se obosesc sa citeasca CV'urile aplicantilor si dupa o perioada dau refresh la acelasi anunt. Iar si iar... de ti se acreste.

7 comentarii:

  1. Imi pare tare rau ca nu reusesti sa gasesti ceva decent :( Am trecut si eu prin asta, acum 2 ani. Am stat 5 luni "pe bara".
    Vroiam doar sa-ti spun ca eu am reusit sa ma angajez de 2 ori prin intermediul unui portal de joburi. Si primesc mereu telefoane de la firme care mi-au vazut cv-ul pe internet. Deci sperante exista ... Problema e ca joburile cu adevarat bune nu prea se publica. Alea se dau la "cunostinte" ... Eu iti doresc oricum multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu cum fac celelalte companii, dar daca noi am depus anunt de angajare, chiar avem nevoie de cineva si ne uitam ep cv-urile aplicantilor si ii chemam la interviuri daca ni se par ok. nu dam refresh de aiurea, poate firmele respective au nevoie de mai multi angajati pentru postul respectiv sau au angajat deja pe cineva dar a plecat

    RăspundețiȘtergere
  3. @ ciupercutza
    Speranta moare ultima, dar tot moare :)

    @ andreea_none
    Ya, right!

    RăspundețiȘtergere
  4. dar ce te faci cu acei oameni care isi cauta job, ii suni, mai sunteti interesat de job, da cum sa nu, programezi un interviu, si ai 5 interviuri intr-o zi la care iti vin doua doi oameni? atunci scuza-ma, nu este numai vina angajatorilor, dar si a lor, noi avem anunt postat de doua luni si nu am reusit sa gasim pe cineva, este vina noastra ca nu reusim sa gasim pe cineva serios si trebuie sa tinem anuntul on?

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea, nu faceti pe victimele.
    Voua v-ar conveni sa va vina posibilii "clienti" pe banda rulanta.
    Lasa ca va stiu eu!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce victime? unii platesc, altii muncesc, mi se pare normal, atata timp cat noi platim ne asteptam ca oamenii sa isi faca treaba nu sa fim nevoiti sa le cerem demisia ca ei vin si se joaca in loc sa munceasca!!!
    ce clienti? e vorba ca ai nevoie sa angajezi oameni si ei nu sunt seriosi, spun ceva la telefon si la interviu nu se prezinta.
    nu mai generaliza, ca poate asa mai generalizeaza si altii si nu ajuta pe nimeni pe motiv ca apoi li se cere toata mana!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) imi pare rau, insa sunt de acord cu andreea...ma ocup si eu cu angajari... hai sa vezi:
    1. varianta cea mai des intalnita, programam un interviu, ajungem la ora X, omul nu vine, dar nici nu mai raspunde la mobil = lipsa de respect (mai am si alte lucruri de facut)
    2. vine la interviu... nu stiu ce as vrea sa fac, vreau sa imi place slujba = hai sa ne mai vedem cand mai cresti
    3. vine la interviu si ma intreaba: ai o oferta speciala pentru mine? :)) Ok, tu ce ai de oferit? esti de acord cu testarea (minimala) cunostintelor? aaaaa.... nu-mi pierd timpul cu asa ceva..
    4....
    nu face nimeni pe victima aici, insa situatiile descrise mai sus sunt doar o privire asupra a ceea ce se intampla cand vrei sa angajezi un om.
    imi pare rau ca ai avut experiente neplacute in sensul asta, insa se poate si altfel

    RăspundețiȘtergere