joi, mai 08, 2008

Patty Diphusa - Pedro Almodovar

Patty Diphusa - Pedro AlmodovarUn presupus jurnal al unei presupuse stalete porno: Patty Diphusa (pseudonim sub care Pedro Almodovar a publicat mai multe materiale). Cartea evoca atmosfera anilor '80 si un Madrid insetat de proaspatul gust al libertinajului. Din pacate nu mi s-a parut o carte atragatoare si, cu atat mai mult, bine-scrisa. Poate pentru ca ma asteptam la mai multa consistenta. Scriitura e seaca, fara cursivitate, puratand stigmatele unei plictiseli bine-ascunse. Cu toate astea, cateva fraze mi-au atras atentia:

- Cred ca-i mai cinstit, fata de cititor, sa vorbesti despre ce stii. (p. 14)
- Nu stiam pe-atunci cate lucruri false spunem cand scriem, e ceea ce criticii numesc creatie. (p. 17)
- Norocul apartine celor indrazneti. (p. 29)
- Traim intr-o epoca FOARTE DIFICILA, in care nu-i loc pentru sensibilitate. (p. 34)
- M-a derutat intotdeauna faptul ca oamenii te includ pur si simplu in viata lor fara sa-ti dai seama de asta. (p. 51)
- Am un noroc chior ca sunt asa de convingatoare pentru ca-i dificil sa-i convingi pe barbati sa te ajute, indiferent daca sunt sau nu indragostiti. (p. 62)
- Setea mea de experiente este inepuizabila. (p. 121)

4 comentarii:

  1. Am ajuns pe la jumatatea carti:). Mi-a atras atentia (pana acum)increderea pe care Patty o are in ea, si chiar ma gandeam ca tot ar fi ceva daca fiecare om ar avea mai multa incredere in propria persoana, nu am mai vedea zilnic atatia oameni posomorati si fara chef..

    RăspundețiȘtergere
  2. Si asta e un lucru pozitiv, pana la urma.
    Multumesc ca ai mentionat. Imi scapase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Patty Diphusa- Pedro Almodovar---nu prea mi sa parut a fi o carte geniala, nici bine scrisa...a fost mai mult pentru citit pe metrou, o incercare a autorului de a trage mai intai prin cuvine obscene, pormografie si erotism...pentru ca printre aventurile lui Patty sa strecoare si meditatii personale, ganduri aberante care se vor geniale, idei care suna frumos dar care nu prea au esenta!
    Nu mi-a placut modul in care este scrisa cartea, nu vad rostul unui dialog imaginar dintre autor si personaj...este mult prea SF, ori cartea are alta structura...
    Nu am vazut filmul Volver, poate o sa-l vad...sa ma conving de 'potentialul' lui Pedro Almodovar! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie sincer sa fiu mi-a placut cartea si in general sunt incantat de aparitiile literare de la Cotidianul si de autorii alesi de ei.

    Pentru cei ce cauta acest volum, il gasiti de ex. la libraria Carti-Online, anume:

    Pedro Almodovar - Patty Diphusa

    Lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere