duminică, decembrie 07, 2008

poze de avatar

Sunt conservator. Inclusiv cand vine vorba de avatarele interlocutorilor mei de pe YM. Daca nu-i pot privi in fata, macar sa le pot vedea mutrele.
Multi dintre ei raman fideli uneia sau catorva poze cu ei insisi. De obicei au inceput cu dreptul: puneau poze cu ei. Dar lucrurile au evoluat: acum apar in cadru si partenerele, ca dupa o scurta perioada poza lor sa fie inlocuita cu poza iubitei/prietenei/sotiei. Taticii -mai ales- isi pozeaza propriul copil, mai ales in primele luni de viata. De parca asta ar fi cel mai reprezentativ lucru pentru TINE in comunicarea cu prietenii TAI.
Stiu ca e "dragutz", dar va rog eu frumos: reveniti-va!

5 comentarii:

  1. Cand o sa devii tatic o sa intelegi, copilul devine universul tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Si cu toate astea el nu devine universul interlocutorului tau. Aici e buba. Cand interactionam cu ceilalti incercam sa lasam deoparte universurile personale. Sau macar unele. Candva o sa intelegi...

    RăspundețiȘtergere
  3. si problema nu e doar cu pozele de avatar de fapt...problema e ca muti isi pierd identitatea si personalitatea si adopta diferite roluri, in functie de context. articolul tau mi-a dat impulsul necesar de a scrie si eu pe tema asta care ma framanta de ceva vreme ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare un gest de afectiune si de curaj sa pui o poza cu o persoana iubita sau cu cineva foarte apropiat.. sau pur si simplu cu cineva de care iti e drag. E adevarat ca nu este cel mai "reprezentativ lucru pentru TINE", dar persoanele dragi sunt o parte din tine, chiar daca mai putin reprezentativa. De ce sa nu arati lumii ca tii la persoana respectiva (chiar fiind o dovada minora)? N-am fi oare egoisti daca am avea intotdeauna poze cu noi la avatar? De ce sa nu arati o floare, un peisaj care te-a impresiionat sau o persoana indragita daca asta simti? Poate pentru unii nici macar nu e atat de reprezentativa mutrita lor incat sa si-o afiseze.. nu stiu :)

    RăspundețiȘtergere