luni, iulie 06, 2009

Doxa Tradition

Se spune ca cele mai frumoase cadouri sunt cele pe care ti le faci tu singur. In urma unui indelung proces de documentare (despre care voi vorbi intr-un alt post) m-am hotarat ca ar fi cazul sa intru in lumea 'oamenilor mari'. Asadar, de azi sunt fericitul posesor al unui ceas swiss made. Mai exact un Doxa. Doxa Tradition 211.10.101.10
Ce m-a facut sa il aleg tocmai pe acesta dintre alte sute de modele?
- faptul ca e Swiss Made
- pretul accesibil (au mai fost inca alti 3 concurenti TAG Heuer , Certina si Longines - dar cu preturi mult peste bugetul fixat pentru un prim ceas)
- simplitatea & designul
- forma clasica & slim
- dar mai ales povestea brandului si pasiunea sincera a fondatorului Georges Ducommun: cei 10 km parcursi pe jos (chiar si iarna) pentru a inmana personal produsele sale celor ce le comandasera.
Asa, ca bonus, merita amintita o istorioara interesanta din magazinul de ceasuri:
La final, dupa eliminari succesive, trebuia sa aleg intre modelul Doxa amintit mai sus si un model de la Atlantic.
Recomandarea vanzatoarei de la B&B a fost halucinanta: "Atlantic sunt fabricate incepand din 1888, pe cand Doxa au aparut mai tarziu, in 1889. Asadar eu va recomand un Atlantic deoarece sunt mai cunoscuti, mai vechi pe piata si au mai multa experienta". Gee! Oare chiar nu si-a dat seama de 'balariile' debitate?

5 comentarii:

  1. Ceasul asta merge purtat doar la camasa, nu la tricou. Ma insel?

    RăspundețiȘtergere
  2. Va salut! Cosmin ma numesc. Imi dati si mie un id de messenger? Vreau sa discut ceva cu Dvs. in legatura cu ceasul Doxa Tradition. Id-ul meu este "cosmin.bejinaru". Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceasul asta merge purtat la orice. Depinde ce gusturi ai.

    Cosmin, scrie aici ce intrebari ai. Poate mai sunt si altii interesati. Vou da raspunsul tot aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut!

    Azi mi-am luat și eu un ceas din ăsta, tot după eliminări repetate, însă cu ceva mai puțină documentare. Vroiam să fie ușor (deci curea din piele, profil slim) să pot tasta cu el, și să fie elegant / minimalist. Și dacă se poate (și s-a putut!) și elvețian.

    Tot dintre modelul ăsta (211.10.101.01) și un Atlantic (negru mat, similar cu ce-ai arătat tu) am avut de ales, și vânzătoarea mi-a recomandat călduros Doxa.

    Am niște întrebări: îl mai porți / cât de des?
    Ce preț a avut, dacă nu-s indiscret?
    Cât ți-a dat garanție?
    Ești mulțumit de el?

    Merci anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Il mai port.
    2. Cred că undeva în jurul lui 130 euro.
    3. 2 ani, dacă nu mă înşel.
    4. Sunt mulţumit de el, ÎNSĂ ce mă enervează e faptul că are telescoapele PREA SUBŢIRI (=> se rup repede). Am încercat să le înlocuiesc cu altele mai graose, dar din păcate cureaua nu permite. (slim are şi dezavantaje)

    RăspundețiȘtergere