miercuri, septembrie 16, 2009

alt circ: albumele Adevarul

Adevarul Album Michelangelo Baietii de la Adevarul s-au gandit ca nu era suficienta isteria cu cele "100 de carti" (pe care oricum nu le gasesti pe la chioscuri decat daca ai norocul sa te stii cu vanzatoarea); asa ca s-au apucat de o alta fapta maiastra: albume de arta. Bun si asta. Numai ca iar debuteaza cu stangul, oferind GRATIS primul volum din colectie. E la mintea cocosului au trecut mai repede ca painea calda. Si atunci cui i-ar mai trebui o colectie pe care -teoretic vorbind- ar avea sansa sa o gaseasca incepand abia cu nr. 2?
Si ca tot vorbeam de tandemul carte+ziar: de ce la unii (Jurnalul National ori Cotidianul) se poate? Cartile lor intotdeauna vin in cantitati suficiente. Nu trebuie sa bajbai diminetile cu ochii umflati de somn pe la toate tarabele, injurand si amenintand vanzatoarele si blestemandu-ti soarta.

8 comentarii:

  1. da ai dreptate cele de la jurnalul se gasesc peste tot chiar daca se cumpara , dar am observat ca si cartile de la adevarul de gasesc cel putin la mine in statie sunt mereu , doar colectia pt copii si acum aceasta cu albumele nu se gasesc.si ma deranjeaa atat reclama la adevarul si la tv si in adevarul de seara , peste tot , numai se lauda, ceea ce nu se intampla la celelalte:jurnalul sau cotidianul!

    RăspundețiȘtergere
  2. "peste tot, numai se lauda..."
    Punctat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e, se gasesc si cele de la Adevarul. Probabil trebuie sa-ti schimbi laptareasa...
    Cat despre formula prima gratis sau numai 1 euro si restul pe bani e folosita si in alte parti ale Evropii. Nu cred ca cei de la Adevarul au descoperit roata...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha! Ha! "Comentariul dvs. va fi vizil dupa a-pro-ba-re"! Lucri cu Popescu Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
  5. chestia asta cu albumele de arta trimisa pe tarabe de "Adevarul" m-a enervat teribil. Mi-am amintit de vremuri de mult apuse cind stateam la coada pentru carti, eventual mai cumparam si 'umplutura' de rigoare la pachet. Ce fel de studiu de piata au facut? Cunosc o bunica pensionara care a alergat pe la toate tarabele toata ziua de miercuri pentru a cumpara nepoatei albumul dorit. Ce isterie s-a iscat la serviciu, ce retele de cunostinte s-au pus in miscare, cutare o cunoaste pe dna cutare care are obligatii catre alta...etc.Cred ca au facut un experiment sa testeze reactia romanilor la...coada, cozi, umilinta. Rusinica, Adevarul!

    RăspundețiȘtergere
  6. cu albumu tind sa te contrazic pentru ca eu la mine in Gherla primul album am putut sa mi-l cumpar atat mie cat si unui prieten.Cotidianul vad ca din vara tot in vacanta e in ceea ce privesc cartile si Jurnalul a scos si scoate multe carti bune si valoroase,dar multe ale unor autori mai putin cunoscuti,de care eu nu am auzit.Si in privinta unui fapt tind sa te contrazic.Intr-o vreme,la mine sosea si Cotidianul in putine exemplare,nu doar Adevarul.Adevarul e tare acuma pentru ca baga de exemplu Dune si alte carti faine aproape dupa de acesta.Dar in rest sunt multe de copii mici.Mie nu imi place deloc la ei,faptul ca se dau foarte mari si li s-a ridicat popularitatea la cap.Cand au fost cu caravana la mine in oras l-au intrebat pe nepotul meu sa zica cine cel mai tare,si chiar respectivul a zis ca Adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ganduri

    1. "primul album am putut sa mi-l cumpar atat mie cat si unui prieten"
    La ce ora a trebuit sa te trezesti? Sau pe cine ai 'cunoscut' la distributie?

    2. Nu am ridicat in slavi cartile oferite de Cotidianul (au avut si ele 'hibele' lor), dar au fost acel 'fresh air' care lipsea Romaniei lui 2007, Romanie in care singurele suplimente erau doar lipstik-uri, spray'uri & poshetute livrate impreuna cu unele reviste glossy.

    3. Cartile din Cotidianul se gaseau mai usor. Inclin sa cred ca din cateva motive: tiraj mai mare (probabil) si mai ales subtirele interes al romanilor pentru carti practic necunoscute pana atunci, dar cu ceva faima in spate pe alte meleaguri mai... citite & cultivate.
    Adevarul (si mai apoi Jurnalul) au ales calea simpla: carti extrem de cunoscute marelui public (chestiune ce -personal- nu ma incalzeste prea tare).

    3. Asta cu nepotelul e... manipulare (ca sa ma exprim elegant).

    RăspundețiȘtergere
  8. @boyarul first,scuze ca raspund asa tarziu.
    1)nu m-am trezit la vreo 5 jumate si la 6 sa fiu la o taraba de ziare.era vreo 7 si ceva.pur si simplu,la mine in oras s-au primit multe acolo de unde am cumparat.stii,mai mult oamenii se ingramadesc la primul numar,ca indiferent ce e,enciclopedie,album,roman,astia de la adevarul il dau gratis,asa ca il cumpara si astia care vor cumpara toata colectia,si cei care nu o vor cumpara dupa care,lumea cumpara .se poate intampla si situatia sa se primeasca multe si sa se epuizeze repede,datorita faptului ca oamenilor le e frica ca nu vor mai apuca,asa ca vin dinainte sa se deschida taraba si stau la coada.am vazut o astfel de coada,la jurnalul.
    2)nici nu cred ca am spus ca ai ridicat in slavi cartile de la Cotidianul.aici cred ca ai dreptate.ei au fost primii,dar pacat ca s-au oprit la vreo 130 sau cat a fost ultima carte.dupa ce a inceput Cotidianu sa bage carti,au inceput si astia de la Flacara,si astia de la Adevaru,a aparut Felicia,care e revista,dar tot mai are carti,mai nou revistele astea de femei au bagat carti de la Nemira,a inceput Erc Press de ceva timp,astia de la Jurnalul au inceput sa bage carti.
    la 3)da,chiar e manipulare,dar e micut rau,nu intelege el atatea.mie nu imi plac prea mult titlurile de la adevaru,din colectia aia de o suta,doar o parte din ele,dar imi plac mie colectiile de filme de la ei.chiar am seria bd,seria toma caragiu si filmu Pintea.
    Acuma,astept si un al patrulea ziar important care sa bage carti asa la vreo 7 lei sau ceva de genu,nu 12 lei ca si adevaru,sau ba 10,ba 8,ba 12,cum au tot facut ei.sunt curios daca va scoate evenimentul sau altcineva,si ce fel de carti.evenimentu a avut in urma cu aproape 3 ani sau cam asa ceva o colectie mica de filme.si de ce nu si carti?tot ce e posibil.Poate,cu cele 2 ziare concurente pe piata,nu se mai incumeta nimeni la o astfel de politica de marketing.in plus,oamenii nu cumpara ziarul,ci cumpara cartea,necitind ziarul.oricum,ziarul ramane la fel de prost sau de bun,orice chestie de marketing de genu asta pui.un ziar cumparat nu e un ziar citit,dar pe ei nu cred ca ii intereseaza intr-o mare proportie sa fie cititi,ci sa se vanda ziaru,si atata tot.

    RăspundețiȘtergere