joi, noiembrie 10, 2005

Nervi matinali

M-am trezit foarte prost dispus. Imi vajie capul si inca mi-e somn. Nenorocita aia de masina din parcarea de sub geamul meu a "urlat" toata noaptea. Ar trebui sa se dea o lege impotriva "descultilor" care isi pun antifurt la masina "de dorul lelii". Aseara, cum trecea un tir sau altceva zgomotos, cum pornea afurisita in acelasi ritm monoton si strident... As fi vrut sa arunc cu un ghiveci [greu] de ceramica, insa target'ul era prea departe. Damn! I hate those village people !!

Greva din invatamant continua. E deja a 4-a zi. Incepe sa ma doara capul si mai rau, mai ales dupa ce-am citit presa online: Acum si-au gasit sa faca greva si functionarii publici si Metrorex'ul si.... mai stiu eu cine. E firesc si logic ca in asemenea aglomeratie de revendicari sa nu fim bagati in seama si sa ne intoarcem "cu coditza intre picioara" inapoi la catedra, la fel de tristi si cu buzunarele la fel de goale. Din cate am auzit la stiri, profesorii romani sunt platiti cam cu aproape jumatate din salariul unui profesor de cea mai joasa spetza din Europa. Si asta ar trebui sa ne dea de gandit...
Mda... Invatamantul = o exotica [si trista] experienta.

Azi am de gand sa fiu mizantrop.

8 comentarii:

  1. Cuvintele despre invatamant nu`si mai au rostul.Pana si el, pe lanaga ce ai adaugat tu,are un iz sumbru.
    Ai reusit sa fii ursuz?! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ursuz inseamna a sta in casa toata ziua si a butona pe calculator & citi blogs'uri fara a vorbi prea mult cu cei din jur, atunci, da!

    Thanks for tha' visit !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt si profesori buni. Eu in liceu am unul. :) Si cred ca exista cate unul in fiecare liceu. Pacat, cam deficitar numarul..
    P.S. Daca greva tine o luna, voi din ce traiti ? Chiar nu va dau nici un ban ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu.
    ..si din pacate materia mea nu e atat de importanta incat sa necesite meditatii..
    [nu ma intreba ce predau - nu e relevant]

    Cu toate astea, mi-as dori [acum] o greva nu pe 2 luni, ci pe 2 ani, astfel incat oamenii sa uite ce e acela un sistem de invatamant & scoala.

    Prea si-au batut joc toti "descultii" de ceea ce insemna adevarata educatie (cea din pasiune), mai ales prin asa-zisele reforme...

    [acum] sunt trist.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aricii sunt niste mizantropi? :)

    De invatamant... sunt pentru educatie si calitatea educatiei. Atat!

    ma abtin de la comentarii legate de profesori care nu stiu sa-si tina elevii in clase, profesori care de fapt nu sunt profesori... corupti, hrapareti.

    Dupa mine, as curata sistemul si i-as trimite 'la vatra' pe cei care nu au ecou la elevi si dupa aia as da cu draga inima 5% pentru dotari, infrastructura si burse de studi celor care vor sa faca ceva, celor care vor sa inoveze.

    'Mă gata', deocamdata!

    RăspundețiȘtergere
  6. * burse de studii cu doi de 'i' (ca m-a invatat invatatoarea, numa' eu m-am grabit)

    RăspundețiȘtergere
  7. " Aricii sunt niste mizantropi? :)"
    Din punctul de vedere al omului... DA.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca ai probleme cu hotii de oglinzi retrovizoare arunca un ochi aici: www.antifurt.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere