sâmbătă, decembrie 17, 2005

Ballance


Am [re]descoperit un joculet interesant, lansat in 2004 si pe care cu greu l-as putea incadra intr-un stil anume. Ti se da o bila pe care trebuie sa o calauzesti [pe tot felul de trasee din tevi, lemn & stuff] deasupra unui abis. Cu timpul ajungi sa te identifici cu bila & sa simti cate un gol in stomac de fiecare data cand aceasta cade. Sunt trei feluri de bile: de hartie, lemn si piatra, fiecare reactionand fizic ca atare.
As putea spune ca e vorba de un joc de simulare. Dar si asa mi-ar scapa multe lucruri.
Luati-o ca pe o alternativa la alte jocuri, ca un ESCAPE.
pagina oficiala

7 comentarii:

  1. Super jocul. Am mai jucat mai demult un joc care semana cu asta, dar trebuia sa ai grija ca bila sa nu cada prin gaurile din drumul tau. :) Jocului ii spunea Labyrinth, si l-am cautat o groaza pe net si nu l-am gasit [il jucasem la cineva :D] dar si asta e super tare.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu. nu "escape". spune-i chinurile lui sisif si tantal la un loc. este un joc nascocit direct in cazanul lui lucifer, si ar fi trebuit sa simt mirosul de pucioasa imediat ce l-am deschis prima oara!

    "nu vrei un joc, asa, pentru momentele de relache? e cu bile, tie iti plac bilele :D" zise un prieten, dovedit ulterior a fi un ucenic al diavolului.

    "bile??! cum nu, da-mi".. inocenta de mine calca direct in capcana, blisfully unaware.

    Relache?? Escape? Bile?! Alea nu sunt bile, sunt argintul viu, sunt incarnarea instabilitatii in 3 stari de agregare! De cate ori terminam un nivel (si inca n-am terminat jocul) aveam nevoie de moment de repaos pentru revenire la pulsul normal. Asta e un joc pentru adrenaline junkies, ce FPS, ce RPG? Le rade in fata lui Quake si Doom si chiar si lui Castle of Wolfenstein, care mi-a ucis cativa neuroni mai slabi de inger. Trebuie incercat Ballance. Dar atentie, nu e pentru cei faint of heart. Nici cu rau de inaltime

    Pff... i'm hyperventilating. Anybody got a paper bag?

    RăspundețiȘtergere
  3. Stai sa vezi level 13 (adaugat ulterior) :)

    DESCRIPTION:

    Desperately wanted - no - demanded by many Ballance fans, we finally managed to finish an additional level available for free in our download section. We proudly present (drum drum) a level with a chinese name (drum drum):
    速度 (SuDu) the speed level.

    Although the level looks rather normal (no visual improvements - sorry) you will find out that this level is not only one of our hardest so far, but also quite different to play. With this bonus level we were able to realize all those dirty little ideas that were so far strictly forbidden - for one simple reason: They all are likley to confront the player (at the first approach) with the experience of failure...
    Welcome to the Twilight Zone!

    Eu ma tot chinui la LEVEL 6. Momentan.

    RăspundețiȘtergere
  4. damn it. :-|

    eu tot la el sunt.

    RăspundețiȘtergere
  5. Level 7, too..
    Ma lupt la jumatatea lui level 8 (dupa al 2-lea check-point) :-|
    Ii dau eu de capat pan' la urma.
    Ambitia si rabdare trebuie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am ajuns la 11. :->. Dar e cam nasol... :)

    RăspundețiȘtergere