miercuri, decembrie 14, 2005

Sase!
...vine Mosu'

O noua campanie a celor de la Coca-Cola a poposit azi si pe la noi. Aglomeratie, agitatie si nerabdare. Toti copii voiau sa-l vada pe Mosu', sa-i spuna cate ceva si, bineinteles, sa primeasca de la el ravnitele cadouri.
Unii plang. Altii sunt curiosi si galagiosi. Insa cei mai viteji de-abia asteapta sa-l traga de barba, sa vada daca-i cel adevarat sau vreun inlocuitor.
Parintii? Dau si ei in mintea copiilor. Sunt nelinistiti si nerabdatori. Cu ochii iscoditori cauta o bresa favorabila pentru a se strecura mai aproape de "prada". Se imbrancesc, vor sa intre in fata, se cearta cu ajutoarele & bodyguarzii Mosului pentru intaietatea propriei creaturi...
Copii se uita ciudat si nu mai inteleg nimic. [Deh, ce sa mai inteleaga. Sa ajungi langa Mosu' devine un act extrem de eroism, de imbranceala si de dat din coate].
Din cand in cand cate unul [iar] plange. Parintii ii imping din spate ca pe o cireada. Se calca unii pe altii in picioare. Da' ce mai conteaza. Pentru parinti [lacrimogen de fericiti] important este ca odrasla lor sa ajunga in poala mosului si sa primeasca punguta rosie. Apoi se imbrancesc iar: sa traga cateva cadre cu barbosu' in rosu, tinandu-le pe genunchi pretiosul borac... Apoi, la final, transpirati de atata efort, cu un ranjet de satisfactie lipit pe buze si cu punguta in "gheare", se indeparteaza, afundand-se in bezna. Acum pot dormi linistiti. Atat parintii cat si copii. Copii pentru ca l-au vazut pe Mosul si au primit cadouri. Iar parintii, satisfacuti ca au inhatat prada inaintea copilului vecinei de la etajul trei si c-au dat cateva coate'n gura pt un loc mai in fata, amintindu-si eroic de interminabilele cozi la Pepsi sau la salam din vremea epocii de aur lui Nea Nicu' (de altfel, rosie si ea..)

4 comentarii:

  1. Hmmm... Capitalismul (matur) nu e neaparat mai... roz. Aici mosul nu da cadouri, iar daca vrei poza cu el la mall, trebuie sa platesti. Si totusi lumea se inghesuie, caci micutii vor sa-si transmita dorintele mosului. Asa se inculca ideologia consumerista... La moda sunt reclamele de genul: vino la noi sa-ti faci cumparaturile de Craciun si primesti o fotografie gratis (ce oferta!) cu mosul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut astazi la Tonight Show. Astia se numesc Mall Santa, si se pare ca ne-au invadat si pe noi. Al naibi Coca Cola asta :)..

    Vreau la Bucale sa ma mai plimb prin mall-uri :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Este adevarat ca Mos Craciun a fost inventat de Coca-Cola ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu tocmai, dar aproape. In 1931 Coca Cola a contribuit la popularizarea mosului prin reclamele sale. Industria de publicitate l-a inventat insa pe Rudolph, renul cu nasul rosu.

    RăspundețiȘtergere