duminică, ianuarie 15, 2006

recrutare de personal

Intr-o zi, o directoare de succes de la Resurse Umane moare calcata de un autobuz. La Portile Raiului e intampinata de catre Sf. Petru in persoana.
- Bine ai venit in Rai! Dar inainte sa te instalezi, se pare ca avem o problema. Vezi tu, n-am mai avut niciodata de-a face cu un director de la Resurse Umane si nu suntem prea siguri ce sa facem cu tine.
- Nici o problema, doar lasati-ma sa intru inauntru.
- As vrea eu, dar am ordine de sus. Vei petrece o zi in Iad si una in Rai, iar apoi vei alege unde vrei sa-ti petreci Eternitatea.
- De fapt eu m-am decis. Prefer sa raman in Rai.
- Imi pare rau, regulile sunt reguli.
Si astfel Sf. Petru o conduce la un lift care o duce direct in Iad. Usile se deschid, iar ea se trezeste intr-un pesisaj mirific: Uncle Sam needs YOU calca pe iarba verde a unui teren de golf minunat si intra in Iad. Mai departe vede un local, iar in fata localului isi vede toti prietenii ei, directori cu care lucrase in viata pamanteana. Toti o intampina cu aclamatii si urlete de bucurie.
Alearga toti spre ea, o saruta pe ambii obraji, apoi incep sa discute despre vremurile minunate petrecute impreuna. Dupa aceea joaca o runda excelenta de golf, iar seara merg la un local unde servesc o cina excelenta formata din friptura si homar. Intre timp face cunostinta si cu Diavolul care era de fapt un tip de treaba (chiar dragut) impreuna cu care se distreaza de minune spunand bancuri si dansand. La sfarsitul zilei toti dau mana cu ea si isi iau ramas bun, iar dupa aceea ea urca in lift. Urmatoarele 24 de ore si le petrece in Rai odihnindu-se pe nori si cantand la harpa. S-a distrat de minune, si cele 24 de ore au trecut fara sa-si dea seama. Apoi Sf. Petru vine la ea si ii spune:
- Deci, ai petrecut o zi in Iad si una in Rai. Acum alege-ti locul unde vei petrece Eternitatea.
- Nu credeam c-am sa spun asta, adica, in Rai a fost frumos, dar cred ca m-am simtit mai bine in Iad.
Asa ca Sf. Petru o escorteaza la lift, iar ea se reintoarce in Iad.
Cand usile se deschid, se trezeste intr-un peisaj dezolant, pustiu, acoperit cu gunoi si mizerie. Prietenii ei erau imbracati in zdrente si colectau gunoiul in saci. Diavolul vine si el si o intampina.
- Nu inteleg, spune femeia tremurand, ieri cand am fost aici era un teren de golf si un local unde am mancat homar, am dansat si m-am simtit bine. Acum nu mai e decat pustiu si gunoi, iar prietenii mei sunt toti mizerabili. Diavolul se uita la ea si zambeste:
- Ieri te recrutam. Azi esti angajata...

2 comentarii:

  1. Super! se intampla asta in multe firme! Imi povestea un prieten ca a gasit un anunt in ziar: angajez personal in domeniul publicitatii...suna destul de bine... s-a prezentat la interviu, parea totul ok, masina, premii, venit in functie de realizari, etc. In prima zi de munca i s-a pus in spate ditamai geanta cu produse gen 39.000 cu care trebuia sa circule in echipa cu ceilalti angajati, prin oras, sa deranjeze oameniii la domiciliu si sa aiba papagal mare, ca sa vanda produsele... publicitate, nu?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Yup. I know the feeling. Been there, done that...

    RăspundețiȘtergere