sâmbătă, februarie 18, 2006

computer literacy

Imi vine greu sa cred ca un om trecut de 50 de ani mai e in stare sa invete cum sa foloseasaca un calculator. Eh, zilele astea sunt trainerul neoficial al mamei in utilizarea calculatorului. I-a trebuit o gramada de timp sa invete cu se deschide/creeaza un folder, care e diferenta dintre un fisier si un folder, cum se formateaza textul in MS Word. Momentan suntem cu "lectiile" la la CTR+C / CTRL+V / CTRL+X. Ati ghicit. Mutarea de fisiere si directoare. Ea face progrese ca melcul iar eu ma enervez inutil pentru ca ii spun de 10 ori cum se face si ea nu e deloc atenta. Dupa care ma intreaba: Cum se face copierea? Ahh.. !

In alta ordine de idei:
Vorbeam zilele trecute cu cineva si imi spunea un lucru interesant si surprinzator: "Doar cei care sunt nascuti in anul 2005 au o scuza pentru ca nu stiu folosi calculatorul". True. (partial)
Sa vad cum vor evolua lucrurile in continuare

2 comentarii:

  1. Tatal meu stie sa foloseasca destul de ok calculatorul (nu degeaba are calculatorul lui separat in camera lui). Se pricepe cel mai bine cu word-ul pentru ca face multe pliante, carti de vizita, proiecte pentru scoala sau prieteni de-ai lui.

    Mama mea stie doar ce vede pe desktop si mai stie sa umble in start->programs pana la solitaire/freecell :). A.. si mai stie un joc f. vechi si antic, Volfied. Deh.. cand lucra ea, la ea la servici aveau calculatoare cu windows 95 (acu vreo 10-11 ani) si avea ce sa faca prin pauze (la solitaire ma refer) :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Si ai mei stiu sa umble pe comp. Adica...tata in special. E specialist. Cateodata ma enerveaza, pentru ca pur si simplu nu mai am loc de el la computer. Mama...cam ca mama lui Auras, poate si ceva Word, Excel si chestii din astea...simplute.

    RăspundețiȘtergere