luni, februarie 27, 2006

cu pasi mici

Din acest semestru am primit inca o resposabilitate in scoala: sunt diriginte la o clasa de-a XI-a, destul de problematica la capitolul disciplina si, de ce sa nu o recunoastem, si la capitolul invatatura. Sunt 28 baieti + 2 fete (acum parca se mai explica situatia). Incerc sa ii inteleg si sa ma fac "de'al lor" [fie la scoala prin tot felul de discutii, fie prin activitati extrascolare]. Cu toate astea, pasii facuti mi se par atat de mici si insignifianti, incat de multe mi se face lehamite, ori imi vine sa renunt si sa plec.
Dar asta ar insemna sa imi recunosc infrangerile si "neputintele" didactice. Si, in plus, o ambitie ascunsa ma face sa merg mai departe. Am un puternic simtamant interior ca acesti copii sunt corigibili. Si vreau sa demonstrez asta mai ales unor colegi din sala profesorala care cred contrariul.
Azi cred ca am mai facut un pas, acceptand sa ma duc cu cativa din ei la zapada, in afara orasului. [au venit si 2 lideri de opinie ai clasei]. Am stat 1 ora jumate si, din privirile lor am concluzionat ca le-a placut si s-au simtit bine. Poate fi la fel de bine si o iluzie !?
Oricum, ramane sa mai fac si alti [mici] pasi.. Nu renunt atat de usor!!

6 comentarii:

  1. Ce imi amintesc eu despre liceu este cu siguranta ca eram cea mai buna clasa din generatia noastra dar si clasa cu elevii care faceau cele mai mari boacane in scoala...dar nu in sensul ala de copii smecheri si de bani gata.
    Si avem o diriginta de fier...profesoara de matematica pentru care scoala era scoala dar nu se ferea de distractie. Chestia este ca eram apropiati de profesori ...si ma mir ca totusi mai exista acum profi care inceraca sa fie apropiati de elevii lor. Bafta si la mai mare d'nle profesor! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pfoai, boyarul diriginte. Acum trebuie doar sa indentificam persoanele din poza si sa cerem detalii despre dirigintele lor. Isn`t that easy ? ( =)))))))) )
    Revenind la normalitate, si eu ma mir ca mai exista asemenea profesori... succes ! Daca esti destept ( si n-am contestat asta nici o clipa ), vei reusi sa le castigi increderea si sa schimbi / influentezi multe. Iti zice asta o eleva. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca respectul elevilor ti-l castigi prin acesti pasi mici. Ei sunt mai atenti la lucruri minore decat la cine stie ce minunatie. :)

    P.S. Te rog sa stergi comentariul de la ' Romanian Blog Awards 2006 -> the VOTE!'. Am gresit locul unde trebuia sa postez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu iti urez bafta in incercarea ta, desi cred ca nu ai mare nevoie. Simt eu ca te vei descurca super! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Revin cu o precizare de adaugat la anteriorul meu comentariu facut pe marginea 'borcanelor': draga boierule, daca esti cumva profesor (poate chiar de engleza, dar e indiferent), ca asta as deduce, citind unele note de-ale tale, as dori sa ne cunoastem putin mai bine, daca vrei, in ideea ca poate gindim - chiar daca diferit - inspre aceleasi orizonturi, acolo departe, over the rainbow, unde Romania ar putea deveni ceea ce ar fi trebuit sa fie demult, deja... si una dintre putinele modalitati de a mentine deocamdata macar ideea asta in viata este educatia!
    As vrea sa-mi scrii, daca ai chef si timp, si am sa-ti raspund. Un e-mail address pentru tine (and the likes of you, for that matter, in speranta ca mai sint si alti oameni normali printre profii care au ales sa ramina in tara): jd_ro@yahoo.co.uk Ma poti gasi si la profiles pe yahoo, daca vrei sa stii mai intii cam despre cine si ce e vorba. See you soon! (?)
    Lucian (a.k.a. J. D. Greene)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua

    Va felicit pt blog. pana acum nu am vazut in Romania
    o pagina de blog atat de dezvoltata
    Ma numesc Dragan si lucrez pt site-ul http://www.ecopii.ro
    Am o intrebare pt dumneavoastra ..Doriti un schimb de linkuri
    intre blogul dvs si ecopii.ro ?
    Astept un raspuns la mail@ecopii.ro

    O zi buna

    RăspundețiȘtergere