miercuri, februarie 01, 2006

visual digital art

Mi-am continuat obiceiul de a vizita expozitii, mai ales cu ocazia vernisajelor. "Sportul" asta reuseste sa te scoata din banal si din platitudine, facandu-te sa intrii in contact cu (si sa cunosti) multi oameni minunati.
Azi am cunoscut-o pe Florina, o fata deosebita care face grafica digitala, cu ajutorul PC'ului. O sa strambati din nas: "eh, multa lume face grafica pe calculator. Ce-i nou in asta?"
Totusi, din cati fac grafica digitala, nu multi sunt cei care ajung sa aiba propriile expozitii in muzee. Si dintre acestia, nu multi imbina cuvantul cu imaginea. Recunsc: asta m-a surprins in mod placut. De asemnea, si micro-recitalul de pian sustinut de alti cativa tineri artisti, tot cu aceasta ocazie (Florina e cea imbracata in verde). N-am facut multe poze (sorry folks!). Nu aveam dispozitia sufleteasca necesara. Si in plus, e extrem de solicitant sa fotografiezi (cu blitz) exponatele de sub sticla.
Totusi, un lucru m-a intrigat: arta pe calculator este customizabila. La sfarsit am auzit franturi de discutii intre artista si un posibil cumparator, interesat: "Desigur, putem schimba cateva elemente, dupa cum doriti". Asta inseamna ca arta viitorului se va mula dupa pretentiile si gusturile fiecaruia? Nu stiu. Ramane de vazut.
Inca o data, felicitari Florinei Monica Trica cu ocazia acestui minunat debut. Alte poze: [in curand..]

Un comentariu: