luni, aprilie 17, 2006

carti la fereastra

In anii de liceu si in facultate, aveam obsesia cartilor. Cat mai multe si cat mai diversificate. Mai apoi, mi-am dat seama ca e imposibil sa am toate cartile bune care au aparut, asa ca m-am mai domolit.
Aparitia net'ului nu a facut altceva decat sa diminueze si mai mult pofta de a "stapani" cartea. Naufragiind pe net, am gasit o imagine sugestiva care-a trezit in mine pofta de a citi si, de asemenea, amintirile despre obsedantele achizitii de carte din perioada studentiei.
Brusc, mi s-a facut dor de filele unor cati ce stau cuminti in rafturile bibliotecii personale.

3 comentarii:

  1. Filele de carte au un miros aparte... le poti citi in tramvai, in parc pe-o banca sau chiar la o sedinta plicticoasa.

    ...si sa nu vii aici cu relica aia ca poti face asta si cu un laptop, ca iti voi raspunde imediat: 'cartile nu au acumulatori' :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se compara deloc senzatiile pe care le ai la citirea unei carti cu cele pe care le ai folosind un laptop sau un mp3 player (audiobooks).
    Cartea tot carte ramane: cu farmecul ei misterios si iriezistibil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta e pe strada Batiste, am locuit 20 de ani linga casa aia. Cartile au aparut dupa Revolutie si au ramas cam aceleasi ani de zile.

    RăspundețiȘtergere