luni, aprilie 17, 2006

Note berlineze

Opinia domnului Andrei Plesu, publicata in Dilema Veche sub inofensivul nume de note berlineze are (cel putin pentru mine) un iz straniu si cam ipocrit. E interesant de observat care e reactia domniei sale fata de fenomenul blogging: Andrei Plesu
Devii, pe nesimţite, o pagină de web, eşti preluat într-o reţea care te absoarbe, te invadează şi sfîrşeşte prin a te locui. Sîntem confruntaţi, astfel, cu o formă de terorism blînd, discret şi, tocmai de aceea, primejdios.
Blogging'ul - terorismul soft ???
I-auzi, dom'le!

10 comentarii:

  1. Domnul Plesu este este radical in afirmatii. Dupa cum spune dumnealui, nu ar mai trebui sa citesc ziarul, sa m uit la TV, ori sa nu mai intru niciodata pe internet, ca de'...sprijin terorismul 'soft'.
    Nu se poate spune ca blogging-ul e ceva rau atunci cand nici nu stii ce e si ce scrie toata lumea pe bloguri. In alta idee, nu te obliga nimeni sa citesti ceea ce scrie celalalt. Daca vrei...te intereseaza, citesti, daca nu...nu.
    Domnul Plesu incearca sa arate unora ca internetul este rau, insa nici dumnealui nu stie ce reprezinta acesta."(Vorbesc deja păsăreşte: blogging, Internet, online, interactiv...)"(A.Plesu).
    In legatura cu tinerii ce au chef de tambalau. Foarte putine persoane nu au chef de tambalau, atunci cand auzi ca angajatorul te poate da afara oricand, oricum, si fara sa stii din ce cauza.
    Daca in istoria asta nu era cineva care sa se ridice si sa faca 'tambalau' cred ca si acum incercam sa construim roata.
    Mi se pare ca "notele berlineze" ale domnului Plesu sunt cam "in plus".

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate domn...
    Domnul Plesu este reprezentantul de succes, la superlativ, al unei anume etnii... nu spui acum si care...
    Asta nu inseamna insa ca "cugetarile" domniei sale despre gandurile romanilor liberi, ar avea musai valoare...
    Si spun asta fiindca am observat ca in afara faptului ca e specialist in "ingeri", manifesta un dispret continuu pentru o tara intreaga!
    Eu am o "simpatie" deosebita pentru acest fost membru al Miscarii Transcedentale - de acolo i se trage limbajul exclusiv ezotericesc...
    Dar pentru ca acolo, la revista aceea, scriu si insi care au spus, textual, "Eminescu e un poet mediocru de secol 19... un depasit...un sifilitic... Titi cel paros...", imi rezerv dreptul de a-l ignora! Este un filozof de duzina secolului 21...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Claudiu,
    Evident ca notele domnului A. Plesu sunt "cam in plus". Vorbeste vag, pe langa subiect (blogging'ul). Sunt multi "oportunisti" dintr'astia care se apuca sa faca pe "Gigica Comentatorul" fara sa aiba habar ce vorbesc...

    @ Daniel,
    Pe mine nu ma incanta prea mult opiniile si zisele D-lui Plesu. Iar ca sa spui despre Eminescu asa ceva, inseamna ca ori esti redus mintal, ori tii cu tot dinadinsul sa iti faci advertising mizand pe elemente de socare a opiniei publice.
    Bine zicea Noica despre "aflatul in treaba" la romani...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmm...
    O observatie mai multa decat justa!
    Uite domnule ca, nu ne-au murit profesorii! Ei inca exista!
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si totusi, Geert Lovink are dreptatea lui. Ma mira insa cit de putin bine scris e articolul d-lui Plesu. Are un iz de emisiune a la Marius Tuca.

    RăspundețiȘtergere
  6. reactia lui plesu este o reactie tipica de "elitist"; pentru plesu - bloggingul este o actiune a maselor fara nici un fel de valoare. omul are clar probleme.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda, si daca zicea "vai, ce fenomen extraordinar il reprezinta bloggingul! ce oameni deosebiti sunt bloggerii!", va emotionati toti si incepea sa va placa ce zice Plesu, sa va para mai simpatic.
    Sunteti ipocriti; plus ca desi umpleti netul cu rahaturi inutile, aveti pretentia sa fiti apreciati de toata lumea, iar asta miroase deja a prostie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cam asa scria si Lucian Mandruta in Jurnalul National... asa ca domnu' Ciorba.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce aveti, mai copii, cu dl. Plesu? In afara de "Notele berlineze" ati mai citit ceva de domnia-sa care sa va fi tulburat atat de mult? Bloggati, dragilor, Plesu doar "ia nota" de ce se petrece pe net, nici nu va interzice, nici nu va taie capul...Bloggati, bloggati, mai, hai, hai...

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnu' Anonymous (anonimitatea spune multe despre "taria" dvs de caracter)

    Plesu nu ia nota de ce se petrece pe net, ci incerca o "bagare in seama" in subiecte pe care nu le stapaneste suficient. Asta e grav si doare. Te-ai fi asteptat la mai mult din partea lui.

    Si DA! Blogam in continuare...

    RăspundețiȘtergere