joi, aprilie 27, 2006

Odiseea greceasca 1

Ehehe...
Dupa multe zile in care nu mi-am vazut capul de atata treaba, am ajuns sa "pun pe hartie" firul epic al "odiseei grecesti". Trebuie sa imi cer scuze inca de la inceput pentru cei care au asteptat atat. Sper sa nu va dezamageasca amintirile si impresiile mele.
Asadar:

Day 1 (20-21.04) Joi-Vineri

Dupa peste 10 ore de stat prin vami (4 la Roamani si 6 la greci), am ajuns intr-o dupa-amiaza blajina pe taramurile Greciei. Primul popas a fost in Salonic, la Turnul Alb. Turnul Alb - Salonic Dupa aceea a urmat o plimbare pe faleza, desi afara era cam noros, iar marea cam agitata si murdara, desi nu ma asteptam la asta. In pliante vazusem cu totul si cu totul altceva. Mda, marketing.
Apoi, dupa un mic tur al orasului (by our own bus) am ajuns si la biserica Sf Dimitrie. Inauntru deja incepuse slujba specifica zilei de Vineri, dinaintea Pastelui Ortodox. Era destul de aglomerat si am dedus ca e e un eveniment important pentru ei, mai ales ca participa si presa. Din cate stiu eu, Sf. Dimitrie e orcotitorul si patronul spiritual al orasului. N-am putut sta mult deoarece cele 3 autocare cu care veniseram, ocupasera tot spatiu dinaintea bisericii. Dupa o discutie destul de incinsa a soferilor cu politistii greci, am dedus ca ar cam fi cazul sa plecam. greek street
Asadar, pe inserat, am parasit Salonicul si dupa ora 21:00 am ajuns (transpirati, obositi & flamanzi) la destinatie: Olimpic Beach, laga Paralia Katerini. Drumul cu n-a fost prea grozav iar somnul prea putin confortabil. E groaznic sa iti petreci peste 20 de ore in autocar (fara dush), asteptand prin vami si mancand pe apucate, din merinde.
Eh, finalmente am ajuns. Nu imi pot face o parere despre imprejurimi. E noapte si tot ceea ce vreau e o masa calda, urmata de un dus fierbinte si un somnic linistitor. Masa - ok. Dusul - nu. Apa calda nu urca pana la etajul 3 al vilei, mai ales cand alte 15 persoane de la etajele inferioare fac dus concomitent. Asa ca nu fac decat sa astept. E ora 1 noaptea. S-a dus naibii si somnicul. Plus ca au uitat sa puna o patura. Si asta tocmai la patul meu. Dammit. Prima zi de sejur a inceput cat se poate de nasol. Dar sunt optimist si le astept pe urmatoarele.

Continuare: Odiseea greceasca 2.

2 comentarii:

  1. Tatal meu a fost plecat in Insula Creta, dupa 3 zile de la Inviere. Am inteles ca discrepanta e mare intre asteptari si realitate. Astept rezumatul celorlalte zile; intre timp sper sa ajung sa postez si eu un articol alaturi de pozele catorva suveniruri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am inteles ca nu merita, chiar daca aici vin foarte multi romani. Mi s-a povestit ca mancarea e scumpita si ca la capitolul my money's worth ies ma bine prin Malta si Creta.
    Oricum nu imi va calca piciorul prin Paralia Katerini, motive personale.

    RăspundețiȘtergere