luni, iunie 12, 2006

Audio Books

Observ cu uimire ca editura Humanitas isi da un vadit interes pentru audiobook'uri: Gabriel Liiceanu, Noica, Yourcenar, inclusiv indivizi precum Cartarescu, Coelho ori Bebebe Sex(ologul). Corectati-ma daca gresesc, dar, din cate stiu eu Humanitas au fot primii (si singurii ?!) care au mizat pe asa ceva dupa '89.
Cu toate astea, mai avem multe de invatat de la americani, britanici sau nemti in ceea ce priveste audiobook'urile de calitate.
Sandisk Sansa e130 player Tin minte ca si inainte de revolutia decembrista am avut parte de audiobook'uri. Pe atunci se numeau discuri (de vinyl) si contineau molcome povesti (Harap Alb, Ursul Pacalit de vulpe, Fata Mosului si Fata Babei etc..). Le-am [re]descoperit pe net zilele trecute in format mp3.
Noaptea trecuta am ascultat [in romaneste] "Omul cu masca de fier". Inclusiv acum, scriitura cavalereasca a lui Dumas reuseste sa ma tina in suspans, facandu-ma sa retraiesc vagi si placute amintiri din lecturile copilariei.
In seara asta urmeaza sa ascult Jurnaul Annei Frank (o fetita evreica, ce descrie foarte lucid intamplarile si evenimentele prin care trece in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial).

5 comentarii:

  1. Ai Sandisk sansa? Se gaseste in Romania?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda. Eu il am de un an de zile. Acum se gaseste si la noi. Incearca la BestComputers/Diverta sau in Media Galaxy.

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte cool, dar nu sunt un pic cam exagerat de mari preturile?:) Bad idea dupa parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Te referi la audiobook'uri sau la playere>
    Daca te referi la prima categorie: cine zice sa le cumperi cand le poti avea pe gratis? :D (google is your friend)
    In ceea ce priveste playerul, suma de 100 EURO nu mi se pare exagerata pt 512MB interni + Radio FM

    RăspundețiȘtergere
  5. ziceam de audiobookuri:) decat platind 10 dolari la bucata ma vad mai degraba optand pentru o formula lunara in jur de 15-20 de euro ca pe audible.

    RăspundețiȘtergere