miercuri, septembrie 13, 2006

NOD32 = adio ?

Ieri mi-au expirat cele 30 de zile de trial. OK. Intru pe pagina lor & iau ultima versiune. Dezinstalez vechiul ativirus / restart / install new / restart / update. Surpriza! Pentru prima data noua versiune de NOD imi atrage atentia ca update'urile nu mai sunt posibile (au trecut 31 de zile). I was like WTF? Antivirus NOD32 box Pana acum noile versiuni nu tineau cont ca tu ai mai folosit o copie ce tocmai expirase. Cred ca dezinstalarea stergea orice urma. Inca un lucru pe care l-am observat la noua versiune: icon'ul din tray a devenit alb-rosu (fata de alb-vernil deschis in vechile versiuni). Bine ca mi-am pastrat prin kituri o versiune ceva mai veche, descarcata pe la inceputul lui august. A urmat uninstall / restart / instal old ver. (2.51.30) / restart / update. Acum n-a mai comentat ca au trecut 30 de zile. Plus ca mi-a facut update'urile la zi (13.09.2006). Daca aveti nevoie de versiunea 2.51.30 (care nu se mai gaseste pe site'ul oficial), puteti incerca aici.
Nu se pune problema renuntarii la el si nici a folosirii unei variante crack'uite (cine stie ce troieni ascunde crack'ul respectv). Momentan voi merge pe varianta asta (uninstall/intall a aceluiasi kit din 30 in 30 de zile). Sa vedem ca o tine (si) minunea asta.

15 comentarii:

  1. io am terminat conlucrarea cu nod32 cam acu 1 luna dupa o indelunga colaborare. m-am suparat ca am gasit o gramada de virusi, de care el nu mi-a atras atentia. acu merg pe varianta panda.

    orcum la mine un win nu tine 30 zile :D

    RăspundețiȘtergere
  2. La mine tine din decembrie 2004 pana in prezent. Flawless. Si asta pentru ca nu ma complic sa instalez toate prostiile pe el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat sa-l instalez pe Vista da nu merge si acuma merg pe jegu asta de PC-cillin :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ma mir cum de merge NOD32 dupa 30 de zile trial cu uninstall/install. Majoritatea softurilor folosite de mine in trial si-au scris ceva prin reg. si nu au mai mers dupa trial decat cu sn/crack. Antivirus folosesc cu succes kaspersky pers pro v. 4.5.0.94. Ingreuneaza putin aplicatiile dar nu am avut probleme de 2 ani .

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai poate s-au prins si ei ca lumea facea uninstall/reinstall la 30 de zile si au bagat metode de protectie si pt asta.

    Alb-rosu e daca dai disable la AMON din optiunea File System Monitor (AMON) enabled.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am bagat si eu nod32 acum vreo saptamana. Nu stiu ce efect are...pentru ca nu prea agat eu virusi. Am folosit Bitdefender pana acum si totul a fost ok, insa incepuse sa consume din ce in ce mai multe resurse.

    RăspundețiȘtergere
  7. Panda e cel mai bun. Iar apoi Bit Defender care are cea mai rapida detectie. Eu sunt fan Bit Defender si nu pentru ca e cea mai de succes marca romaneasca ci pentru ca nu mi-a facut niciodata figuri si m-a ferit de virusi superpericulosi ca Netsky si altii.
    Daca il inregistrezi cu SN nu are cum sa-ti lase nimic in sistem (cum o poate face un crack).

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu zic sa risti si sa bagi un crack; mi se pare obositor ca dupa fiecare 30 de zile sa faci (un)/install. Al meu are 2 luni de "flawless running".
    Inainte foloseam Bitdefender - dar s-a intamplat ceva cu craku' si ma seca la fiecare pornire; plus ca m-a lasat sa dau click pe un fisier care avea o garla de trojans/virushi... Lethal! ...si ca faza sa fie completa: dupa ce-am dat click a inceput sa tzipe ca exista virusi. :) Creca o fi facut mishto de mine si eu nu m-am prins! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @ laurentiu
    Nici eu nu imi dau seama prea bine cum, dar merge. Am folosit si eu o versiune ce KAV, dar era atat de crizat incat mi-a sters office'ul (a zis ca e virus). Plus ca papa o gramada de resurse.

    @ nwradu " Pai poate s-au prins si ei ca lumea facea uninstall/reinstall la 30 de zile si au bagat metode de protectie si pt asta."
    Sa stii ca m-am gandit si eu la treaba asta. Insa de ce tocmai acum? (ramane sa mai cercetez problema). Nu stiam ca dezactivarea AMON'ului duce la schimbarea culorii iconului. Shame on me. Folosesc NOD32'ul de peste 1 an.

    @ claudiu
    Si eu am folosit BD. Aceeasi problema semnalata de tine: "foame de resurse".

    @ Ovidiu
    In general am alergie la exprimari de genul "X este cel mai bun". Eu zic asa: NOD32 este cel mai bun program pentru cerintele si necesitatile mele. legat de Panda: nu l-am folosit, iar din auzite nu vreau sa vorbesc (desi am auzit multi dezamagiti).

    @ wm
    Eu am o regula in ceea ce priveste programele de securitate: no cracks!. Daca e vorba doar de un SN, atunci e okay, dar in rest nu ma bag la instalari de programe crack'uite, exe'uri sau .reg'uri de care nu sunt sigur.
    Pana la urma fiecare face ce vrea pe sistemul lui, nu?


    Multumesc de raspunsuri, baieti!
    O sa raman la vechea iubire: NOD32 trial.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vezi bitdefender 10. Merge struna..si te pot ajuta cu un serial...;))

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am varianta crack-uita 2.5 cred de foarte multa vreme si merge fara nici un stres :) Torrents are your friends ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. @ evil_boarder
    Cred ca n-ai citit cu atentie. Am scris si mai sus: NO CRACKS! mai ales in ceea ce priveste securitatea sistemului.

    @ claudiu
    Legat de BD 10: n-am timp si nici rabdare sa fac pe AV-testerul. Astept niste teste din revistele de specialitate, ca sa imi fac o prima idee despre consumul de resurse al acestuia.

    RăspundețiȘtergere
  13. Incearca AntiVir. Are si o versiune free for personal use. E destul de bun. Mult mai bun decat NOD32 cu siguranta si nici nu il simti pe masina. Resurse minime.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am NOD32 trial...da nu cred cai trial..ca updateaza la ficare zi, ma alerteaza cu de toate placute si neplacute...treaba ii cati tre` un firewall perfect si cu asata basta...nu mai ai treaba

    RăspundețiȘtergere
  15. Acum 2 saptamani imi mergea acum zice ca e cu 1168 zile dupa trailul de 30 de zile ???!!!

    RăspundețiȘtergere